ABC – The Plan

V úterý 13. října 2009 měla vyjít další z počítačových her pod hlavičkou časopisu ABC, a to The Plan za 49,- Kč. Jak už to tak v poslední době bývá, ve skutečnosti se na pultec ocitla s řádným zpožděním až v úterý 27. října 2009.

Herní servery o této akční hře, určené původně pro konzoli PS2, píší:

 

Stephen Foster a Robert Taylor byly nejlepší zlodějská dvojice na světě. I ty nebezpečnější sejfy a budovy pro ně byly jen malou překážkou k dosažení cíle. Jejich šikovnosti si všimla také mafie, která je najala na krádež dvou obrazů nevyčíslitelné ceny, výměnou za drahocenný diamant. Překrásný kámen a vidina ještě hezčího zisku ovšem zaslepila Fostera natolik, že obětoval svého partnera spolu s ostatními členy lupičského týmu a odměnu si vzal jen pro sebe. To se událo před pěti lety. Nyní přichází čas Taylorovi pomsty, ale nejdříve je třeba se k ní dopracovat přes sérii loupeží. Společně s novým týmem, který se skládá z profesionálního zloděje a podvodníka Alana Siegela, odborníka přes elektronické hračičky Bernieho Stantona a Valerie Carrera, bývalé Fosterovi milenky, musí Taylor vymyslet a zrealizovat neprůstřelný plán.

 

 

The Plan je zlodějská akce se stealth prvky, která hráči nabízí možnost ovládat v jeden okamžik tři postavy. Umožňuje to rozdělení obrazovky na tři části, mezi nimiž se hráč může volně přepínat a docílit tak efektivní koordinace činnosti všech tří postav.

 

Tým má před sebou sérii obtížných misí, v nichž musí dokázat své schopnosti, aby se nakonec mohl postavit tváří v tvář zrádnému Fosterovi a vrátit mu jeho podfuk i s úroky. Krást se bude v celé řadě známých muzeí i galerií v Los Angeles, Praze, Londýně, ale i v jedoucím vlaku a na dalších zajímavých místech. Misí je k dispozici celkem 13 a hratelných postav 7. Náplň misí je variabilní a splnění daného cíle závisí na preferencích a schopnostech hráče. Může volit tichý způsob s využitím celé řady zlodějských hraček, nebo se vyzbrojit až po zuby a cestu k obrazům i diamantu si prostřílet. Hlavní je dodržení plánu a splnění mise.

 

 

Minimální konfigurace: Windows 2000, XP, procesor 1500MHz, paměť 256MB RAM, grafická karta s 64MB RAM, 1.20GB na disku, DVD-ROM