DVD HIT – Demonlover

Na již dříve vydaných titulech DVD HIT bylo možné najít upoutávky na filmy, které se na stránkách dlouho v plánu neobjevovaly. Nyní už je ale například ohlášený (a skutečně i vyšel) na pondělí 5. října 2009 titul Demonlover za 49,- Kč. Virtuální realita jako výnosný byznys v podobě animovaných 3-D filmů pouze pro dospělé. Film prošel programem České televize v letech 2005 a 2006.

Diana de Monx je chladná, krásná, mladá velmi ambiciózní žena, která pracuje pro velkou mezinárodní obchodní firmu Volf Group, jejíž jednou z nejvíce výnosných aktivit jsou japonské animované pornografické 3-D filmy. Firma má právě podepsat významnou exkluzivní smlouvu s japonskými výrobci.

 

 

O získání výhradních práv na internetovém trhu bojují dvě společnosti Demonlover a Mangatronics. Rozpoutá se nelítostný boj, v němž nikdo neví, kdo je na čí straně. Diana sice pracuje u Volf Group, ale nemalé částky jí chodí na její účet v Luganu od firmy Mangatronics, pro kterou provádí průmyslovou špionáž.

 

 

Její dvojakost nezůstane zcela utajena a ocitne se v kleštích, jejichž sevření znamená smrt. Diana se zaplétá stále víc, žije a pracuje ve světě zla – až sama, aniž by to tušila, překročí hranice a stává se součástí virtuálního světa, jakési ultra-moderní brutality, kterou si lze přes internet zaplatit v přímém přenosu. Je to boj o život, útěk z kybernetického světa, jehož součástí byla možná již od samého začátku…

 

 

Hlavní linie filmu se soustřeďuje na internetovou stránku Hellfire Club. Ta prezentuje počítačovou hru, která dovoluje vybrané dívky virtuálně mučit. Diane je touto hrou fascinovaná a stane se její součástí. Její osud připomíná smlouvu s ďáblem, ze které není úniku. Stává se jednou ze součástí internetové mučírny. Diane se dozví od své podřízené, že její jméno ani identita nejsou pravé, že byla vytvořena nepřátelskou korporací…

 

 

Demonlover je film, který se pohybuje mezi virtuálním světem, realitou a fantasknem, kde padají mnohé hranice lidskosti. Režisér filmu Olivier Assayas je významným francouzským tvůrcem, jehož leitmotivem je odraz současného světa v duši lidí se všemi společenskými, sociálními a morálními aspekty. Film byl uveden v hlavní soutěži v Cannes v roce 2002.

 

Obrazovka z DVD

 

Obrazovka z DVD

 

Obrazovka z DVD

 

Obrazovka z DVD 

 

Režisér se snaží samotný děj příběhu a motivaci postav nezdůrazňovat a nepsychologizovat. Klíčovým slovem příběhu je moc. Postavy buď někoho ovládají, nebo jsou naopak ovládané. Svět, ve ktorém se děj odehrává, je od základu odlišný od toho našeho. Láska a city tu nemají místo. Dusno je způsobeno i převahou ženských hrdinek. Díky nim je neklidný svět mezinárodního obchodu bohatší o hádky, intriky, nečistý konkurenční boj a nesnášenlivost.

 

Obal zahraničního vydání 

 

Pokud popis vypadá zmateně, pak asi proto, že jsou zmateni i diváci:

 

Typicky francouzský film, nesouvislý příběh, nedokončené vedlejší příběhy, nejasné detaily…

 

Zvláštní film. Více podivný než podivuhodný. Ale vůbec ne špatný, vůbec ne nudný a vůbec ne jednoduchý.

 

Pseudointelektuálština, která snad má být provokativní, ale spíš nudí.

Zadní strana obalu 

Žánr: Drama / Mysteriozní / Thriller

Země původu: Francie

Rok vzniku: 2002

Délka: 117 minut (1:56:11)

Původní název: Demonlover

Světová premiéra: 19. května 2002 – Francie (Cannes Film Festival)

Režie: Olivier Assayas

Scénář: Olivier Assayas

Produkce: Sylvie Barthet, Jean Coulon, Claude Davy, Xavier Giannoli, Andres Martin, Edouard Weil

Hudba: Jim O’Rourke, Sonic Youth

Kamera: Denis Lenoir

Společnost: Citizen Films / Cofimage / Elizabeth Films / Forensic Films / Group Dataciné / La Sofica Gimages 2 / M6 Films / Procirep / TPS Cinéma

Natáčeno: Japonsko / Mexiko / Paříž, Francie

Hrají: Connie Nielsen (Diane de Monxová), Charles Berling (Hervé Le Millinec), Chloë Sevigny (Elise Lipskyová), Dominique Reymond (Karen), Jean-Baptiste Malartre (Henri-Pierre Volf), Gina Gershon (Elaine Si Gibrilová), Edwin Gerard (Edward Gomez), Thomas M. Pollard (americký advokát), Abi Sakamoto (Kaori), Naoko Yamazaki (Eiko), Nao Omori (Shoji), Jean-Pierre Gos (Verkamp, Diain kontakt), Julie Brochen (Gina, Dianina přítelkyně), Randal Holden (Ray), Alexandre Lachaux (Erwan), Ludovic Schoendoerffer (Luis), Mathias Mlekuz (Elisin řidič), a další

Lokalizace disku 

Menu DVD

Údaje o DVD:

 

Výběr kapitol 

 

Zvuk: Dolby Digital 5.1 francouzsky, česky, maďarsky

Titulky: česky, maďarsky

 

Nastavení zvuku a titulků 

 

Obraz: barevný PAL DVD5 16:9 (2,35:1)

Bonus: Kinotrailer (1:43 francouzsky s českými nebo maďarskými titulky), Trailer (1:00 francouzsky s českými nebo maďarskými titulky), Film o filmu (10:40 francouzsky s českými nebo maďarskými titulky), Peklo (scény z filmu – 4:02 v původním znění), Interview (Olivier Assayas – 4:59 francouzsky s českými nebo maďarskými titulky), Fotogalerie, Z naší nabídky (trailer: Červená siréna)

Bonusy

Film o filmu

Peklo

Rozhovory