North Video – Mluv

North Video v pondělí 5. října 2009 ohlásilo za 49,- Kč drama Mluv o traumatu mladé dívky. Stáhla se do sebe a přestala komunikovat. Pomoci jí mohou její přátelé a výpověď o hrůzném zážitku…

Melinda Sordino je mladá dívka, která navštěvuje devátou třídu. Právě začal nový školní rok. Melinda byla veselá, měla partu kamarádek, jenže cosi se změnilo a z ní je nyní depresivní holka, která v sobě dusí neštěstí jedné osudové noci.

 

 

Jak se příběh postupně rozmotává, na povrch vyplouvají události, které její duševní stav zapříčinily. Melinda se všemožně snaží se svými pocity vyrovnat, ale nikomu se nedokáže svěřit a tak se její svírající úzkost odráží i v jejím okolí.

 

 

 

Nakonec jde přeci jen o to, nebát se promluvit. Až její přátelé a rodina jí pomohou překonat blok a ona je konečně schopna ze sebe dostat hrůzné zážitky, jimiž musela projít. Vzpomínky vyplouvají na povrch.

 

 

Citujme z potěšených ohlasů:

 

 

 

Herecký koncert Kristen Stewart. A jednoznačně vynikající. Příběh sám o sobě není nijak zvlášť "ohromující", zato provedení perfektní: kamera, střih, prostředí no a hlavně Kristen, Kristen, Kristen.

 

Zadní strana obalu

Žánr: Drama

Země původu: USA

Rok vzniku: 2004

Délka: 89 minut

Původní název: Speak

Režie: Jessica Sharzer

Námět: Laurie Halse Anderson (román "Speak")

Scénář: Jessica Sharzer, Annie Young

Produkce: Fred Berner, Matthew Myers, Matt Myers, Jessica Sharzer, Annie Young Frisbie

Hudba: Christopher Libertino

Kamera: Andrij Parekh

Společnost: Speak Film Inc.

Natáčeno: Columbus, Ohio, USA

Hrají: Kristen Stewart (Melinda Sordinová), Michael Angarano (David Petrakis), Robert John Burke (pan Neck), Hallee Hirsh (Rachel Bruinová), Eric Lively (Andy Evans), Leslie Lyles (vlasatá žena), Elizabeth Perkins (Joyce Sordinová), Allison Siko (Heather), D. B. Sweeney (Jack Sordino), Steve Zahn (pan Freeman), Dick Hagerman (řidič školního autobusu), Remy Brommer (Todd), Grace Ameter (Emily), Tyanna Rolley (Nicole), Kimberly Kish (slečna Keenová), Megan Pillar (Ivy), a další

 

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9

Bonus: z naší nabídky