Blue Sky FIlm – Hamiltonovi

Dalším oznámeným filmem od Blue Sky je na čtvrtek 8. října 2009 za 49,- Kč příběh rodiny ovládané zákeřnou chutí vraždit Hamiltonovi.

Každá rodina má svá tajemství. Hamiltonovi vypadají jako dokonalá americká rodina: pracovití členové společenství, pilní přispěvatelé místní charity a pravidelní návštěvníci bohoslužeb, vždy zdvořilí ke svým sousedům. Až na to, že je nakonec obvykle zavraždí.

 

 

Čtyři sourozenci se po smrti svých rodičů přestěhují do města na severu Kalifornie. Nejstarší David na sebe vezme zodpovědnost za své sourozence, dvojčata Wendella a Darlene a nejmladšího Francise, který při práci na školním úkolu postupně odhaluje děsivá rodinná tajemství. Když to ostatní zjistí, cítí se ohrožení a citlivý Francis se musí rozhodnout: stane se chladnokrevným zabijákem jako jeho sourozenci, nebo se obrátí na jediné lidi, kteří ho kdy měli rádi a ušetří životy obětí rodiny?

 

 

Diváci kolísají od hodnocení odpad až po zdařilé hororové drama, někdo srovnává s Texaským masakrem, jiní řadí do upírských filmů, někdo vidí civilní atmosférický horor, jiným vadí zatmívačky místo jakékoli drsnější scény. Většina hodnocení se pohybuje do hranice 50%.

 

Žánr: Drama / Horor / Thriller

Země původu: USA

Rok vzniku: 2006

Délka: 83 minut

Původní název: The Hamiltons

Režie: Mitchell Altieri, Phil Flores (aka The Butcher Brothers)

Scénář: The Butcher Brothers, Adam Weis

Produkce: Mitchell Altieri, Phil Flores, Michael Ferris Gibson, Stan Holland, Oren Kaplan, Ira Leemon, Eddy Murillo

Hudba: Nathan Montiel, Joshua Myers

Kamera: Michael Maley

Společnost: San Francisco Independent Cinema / Industrial City Films

Natáčeno: Petaluma, Kalifornie, USA

 

 

 

Hrají: Cory Knauf (Francis Hamilton), Samuel Child (David Hamilton), Joseph McKelheer (Wendell Hamilton), Mackenzie Firgens (Darlene Hamiltonová), Rebekah Hoyle (Samantha Tealová), Brittany Daniel (Dani Cummingsová), Al Liner (Paul Glenn), Jena Hunt (Kitty Daviesová), Tara Glass (Jenna Smithová), Larry Laverty (Larry Davies), Nicholas Fanella (Lenny Hamilton), Jakice Honea (paní Hamiltonová), John Krause (pan Hamilton), Nathan Parker, Jason Pennetta, Andrew Casden, Hannah Weiss, a další

 

 

Údaje o DVD:

 

Zvuk: DOlby Digital 5.1 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9

Bonus: upoutávka (2:29 anglicky s českými titulky)