Vapet vás baví – Ach, ta šlechta

Vapet ve čtvrtek 29. října 2009 v ediční řadě Vás baví za 48,- Kč dodá na pulty další přejmenovanou komedii pod aktuálním názvem Ach, ta šlechta (dříve Aristokraté). Představuje se vám náramně šarmantní rodina d´Arbacsových, která udělá všechno proto, aby zachránila svůj zámek, symbol křehkého, nicméně stále trvajícího životního stylu.

Udělat dluh téměř dva miliony eur není snadné. Ale jde to. Vám by se to možná nepovedlo tak rychle, ale šlechtické rodině d´Arbaců de Neuville to šlo skoro samo. Jenže teď po nich jde berňák a chce dluh zaplatit. Kde vzít peníze? Nikdo z rodiny nepracuje, nikdy nepracoval a patrně nikdy pracovat nebude.

 

Pan kníže sice vyrábí starožitnosti (ano, opravdu je vyrábí, stačí k tomu střelný prach a jahodový jogurt), ale touto činností by nevydělal dva miliony ani za sto let. Možná by mohli zkusit požádat příbuzné, ale když jde o peníze, těžko se na ně člověk může spolehnout.

 

Jako jediná možná záchrana se jeví rychlý sňatek s někým bohatým. Nejlepší adept na ženění je mladý Charles-Antoine, a tak mu rodina najde nevěstu, velmi bohatou šlechtičnu Marie-Astrid. Nutno říct, že peněz má sice hromadu, ale krasavice to rozhodně není.

 

Žánr: Komedie

Země původu: Francie

Rok vzniku: 2006

Délka: 80 minut

Původní název: Les Aristos

Světová premiéra: 20. září 2006 – Francie

Režie: Charlotte de Turckheim

Scénář: Charlotte de Turckheim, Jean-Marie Duprez

Produkce: Stéphane Marsil

Hudba: Marc Marder

Kamera: Pascal Ridao

Střih: Anne Lafarge

Kostýmy: Sylvie de Segonzac

Společnost: Hugo Films / TF1 Films Production / M6 Films / TF1 International / Liarana Films / TPS Star / TF1 / Centre National de la Cinématographie

Hrají: Charlotte de Turckheim (komtesa Solange), Jacques Weber (hrabě Charles Valérand), Vincent Desagnat (Charles-Edouard), Catherine Jacob (vévodkyně Marie-Claude Saumur Chantillyová), Armelle (Marie-Karoline), Cauet (vedoucí), Rudi Rosenberg (Charles-Antoine), Julia Piaton (Pauline), Edith Perret (stará komtesa Marthe Ambroisineová), Johanna Piaton (Marie-Charlotte), Victoria Abril (vévodkyně Pilar de Malaga i Benidormová), Rossy de Palma (vévodkyně Maria de Malaga i Benidormová), Urbain Cancelier (vévoda Réginald Saumur Chantilly), Gaëlle Lebert (Marie-Astrid), Eric Le Roch (Stanislas Montcougnet), Benjamin Castera (Charles-Eric), Antoine de Turckheim (Charles-Victor), Arthur Derancourt (Charles-Hubert), Oscar Derancourt (Charles-Gustave), Thierry Buenafuente (ředitel banky), a další

 

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 5.1 francouzsky, česky

Titulky: česky

Obraz: barvený PAL DVD5 16:9

Bonus: žádný