Filmhouse/Deník – Vinnetou a Old Shatterhand v Údolí smrti

Další filmem z opakované série Hrdinové Divokého Západu přicházejí v podání společnosti Filmhouse a Deníku bude v úterý 3. listopadu 2009 DVD Vinnetou a Old Shatterhand v Údolí smrti za 50,- Kč.

Tradičně pouze citace děje a podrobné informace o filmu v článku při prvním vydání:

 

Banditi pronásledují majora Kingsleyho a vážně ho zraní. Vinnetouovi se podaří je odehnat a stihne si se svým přítelem vyměnit pár slov než zemře. Soud ho obviní ze zpronevěry zlata. Kingsleyho dcera Mabel se má dostavit k soudu. Její dostavník však přepadnou banditi. Díky včasné pomoci Old Shatterhanda je zachráněna.

 

U soudu Mabel žádá 60-denní lhůtu, aby mohla dokázat otcovu nevinu. S Old Shatterhandovou pomocí se jí podaří zbavit Murdocka, který od ní chce dopis jejího otce. Oba odjíždí do Colorada. Jsou však sledováni bandity a vojáky. Setkávají se s Vinnetouem, který Mabel slíbí, že jí zavede k hrobu jejího otce. Bandité v prérii nachystají léčku a podaří se jim zajmout poručíka. Vinnetou pošle svého bratra k Siouxům, aby je požádal o pomoc proti banditům.

 

Ti mezitím poručíka mučí a pod pohrůžkou, že ho zabijí, žádají od Mabel dopis. Ta jim ho podá, až když přijíždí Siouxové. Vinnetou však nevidí mezi indiány svého bratra, a nechá se raději zajmout. Snaží se vydráždit náčelníka k souboji. Vinnetou nad ním zvítězí a spolu s bratrem a přáteli odjíždějí. Na cestě se setkávají opět s bandity a ti je donutí, aby je Vinnetou zavedl ke zlatu. Ten jediný ví, kde je zlato ukryto. Jenže v Údolí smrti začne hořet síra a vůz se zlatem shoří. Banditi je zajmou a rozhodnou se zlato najít sami. Vinnetou s ostatními se vysvobodí ze zajetí, ale objeví se znovu Siouxové. Na pomoc přijíždí Osagové, a tak jsou všichni zachráněni. Náčelník Siouxů umírá. Major Kingsley je u soudu ospravedlněn.