DVD edice – Odstřelovač

Na stránkách DVD edice se včas a předstihem objevil soupis plánovaných titulů, ale konkrétní data vydání jsou jako vždy na počátku měsíce neznámá. Informace tak připravujeme s předstihem a na konkrétní den čekáme. V úterý 10. listopadu 2009 jsme se za obvyklých 49,- Kč dočkali, je ke koupi další severský film ukrytý za běžný a nic neříkající název Odstřelovač. Překlad původního názvu zní loupežníci, lapkové, zloději… Profesionální gang bankovních lupičů dokáže zastavit jediný člověk.

Klara je stockholmská policejní detektivka z útvaru pro ozbrojené loupeže. Po vlně bankovních loupeží je přesvědčena, že ve městě řádí nový a dobře organizovaný gang. Lupiči se soustředí jen na pobočky jedné banky a po útěku záhadně zmizí v lese, i když jsou obklíčení.

 

 

Vyšetřování zavede Klaru na myšlenku, že lupiči by mohli být ve skutečnosti policisté z jednotky rychlého nasazení. Klara se proto pustí do vyšetřování spolu s velitelem této jednotky Gregerem.

 

 

Lupiči také mají perfektní informace o pohybu peněžních zásilek. Vše vysvětlí ředitel banky, kterému lupiči unesli syna, jako pojistku k získávání tajných informací.

 

Povšimněte si písmen na SPZ...

 

Klara má před sebou nový cíl – osvobodit malého chlapce a zastavit bandu profesionálních lupičů.

 

 

Jeden jediný komentář praví, že vše ve filmu je předvídatelné (když je na zdi sekera, nědo ji brzy použije) a že hlavní hrdinka je většinu času s tím svým vyšetřováním na vlastní pěst na zabití.

 

A opět jeden doklad o tom, že ne všechno se při rychlém inzerování plánovaných titulů dá pohlídat (viz text u názvu filmu).

 

Práce kvapná a grafik nestíhá...

Žánr: Thriller / Akční / Krimi / Drama

Země původu: Švédsko

Rok vzniku: 2003

Délka: 100 minut

Původní název: Rånarna

Světová premiéra: 13. prosince 2003 – Švédsko

Režie: Peter Lindmark

Scénář: Peter Lindmark

Produkce: Steve „Abou-Bakre" Aalam, Thomas Allercrantz, Tomas Crutze, Daniel Fridell, Daniel Fridell, Peter Lindmark

Hudba: Johan Söderqvist

Kamera: Eric Maddison

Střih: Mattias Morheden

Kostýmy: Marie Strömberg

Společnost: Lefwander Kapitalförvaltning AB / Röde Orm Filmproduktion AB

Natáčeno: Stockholm, Stockholms län, Švédsko

Hrají: Sofia Helin (Klara), Mikael Persbrandt (Frank), Stefan Sauk (Greger Krona), Stina Ekblad (Marianne), Peter Franzén (Juha / Jarkko), Jarmo Mäkinen (Raimo), Steve Aalam (Tommy), Stina Zacco (aspirantka Eva), Stig Engström (Ingmar Hjälm), Irma Schultz Keller (Jeanette Hjälmová), Simon Averin-Markström (Johan Hjälm), Jens Hultén (důstojník Mattsson), Fred Johanson (Dieter), Jan Holmquist (terapeut), Daniel Larsson (Auto-Dennis), Anna-Clara Blixt (německá novinářka), Peter Parkrud (vedoucí bezpečnosti), Anna Pannone (recepční), a další

 

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: ?

Obraz: barevný 1,85:1

Bonus: ?