Blesk – Ocelový muž

Nerad bych při nedostatku informací střílel vedle, ale zatím to na mě dělá dojem, že Blesk v pondělí 16. listopadu 2009 přispěje za 49,- Kč do nabídky zase jednou pěknou kravinou, z jejíchž tvůrců kdysi kdosi nejspíš viděl RoboCopa (nebo Iron Mana?). Videofilm se jmenuje Ocelový muž, imdb.com mu dává 2,5 z 10. Částečně člověk, částečně stroj, ale celý hrdina!

Česky jsem opět nenašel nic kloudného, zkusíme tedy bagrovat v cizině. Režisér je tvůrcem speciálních efektů dlouhé řady velmi zapomenutelných béček.

 

Když se experimentální přilba se supervlastnostmi dostane do špatných rukou, je ohrožen celosvětový mír a harmonie.

 

 

Kyle Finn má kovový oblek, který mu propůjčuje super sílu a používá ho při boji proti zlu. Využívá silová pole, neviditelnost, morfing – ale zlo přichází v podobě ninjů a speciálního robota, který má jediný úkol – zničit Metal Mana!

 

 

Nejdostupnější informace jsou na warez fórech, což samo o sobě leccos vypovídá. Podle fotek to navíc vypadá, jako když tohle dílo nějaká parta ochotníků natáčela u někoho doma na záchodě. A z komentářů samotných warezáků taky zrovna optimismus nevane:

 

 

Nemohl jsem uvěřit, jak hrozný může být film, rozostřené záběry, navíc ze špatných úhlů, o „speciálních efektech" se nedá mluvit. Můj 13ti letý syn to vzdal po 15 minutách se slovy „Power Rangres jsou lepší, tati". Hrůza, hrůza, hrůza!

 

Nebo také:

 

Někdo si oblékl kostým na halloween a potkal ho někdo jiný, kdo měl náhodou kameru? Hej, bando, uděláme z toho film! Určitě máte něco lepšího na práci než sledovat zrovna tohle. Mohlo by to na Vás zanechat nežádoucí vedlejší efekty, jako jsou nesoustředěnost, slintání a ztráta víry ve schopnosti lidstva… Nechápu, jak se tohle mohlo dostat na DVD.

 

A můžeme dopnit text z pošetky:

Kyle Finn má dokonalý bojový stroj: kovový oblek, který mu propůjčuje nadlidskou sílu. S ním svádí boje proti zlu a brání dobro. Má však také nového nepřítele. Zločinný Reed a jeho stoupenci ninjové chtějí vládnout celému světu. Kyle se bude muset utkat s přesilou v krvavém boji o budoucnost lidstva! 

Žánr: Akční / Sci-fi / Dobrodružný

Země původu: USA / Německo

Rok vzniku: 2008

Délka: 85 minut

Původní název: Metal Man

Režie: Ron Karkoska

Scénář: Carlos Perez, Novin Shakiba

Produkce: Ted Chalmers, Orestes Gonzales, Oliver Krekel, Nadine Krekel Nigge, Michael Schwibs, Novin Shakiba, David S. Sterling, Jeffrey Taylor, Toby Taylor

Hudba: Oliver Krekel aka Mr. Magoo

Kamera: Orestes Gonzales

Střih: Oliver Krekel

Kostýmy: Robert Miller

Zvuk: Oliver Krekel, Alan Morataya

Společnost: Summer Hill Films / Movieplan.net / TomCat Films / Sterling Movie Factory / Astro Records & Filmworks / Green Mamba Studios

Natáčeno: San Fernando Valley, Los Angeles, Kalifornie, USA

Hrají: Samuel Nathan Hoffmire (Kyle Finn / Metal Man), Reggie Bannister (Dr. Blake), Barbara Jean Barrielle (Kyleova matka), Kim Irwin Dildine (Kyleův otec), Leah Grimsson (Julie), P. David Miller (Sebastian), Scott Levy (Leon), Katherine Pawlak (Diana), Darren Lebrecht (svalovec), Jennifer Field (svalovcova přítelkyně), Jay Moreno (ochranka), Anthony Antonucci (gangster s dlouhými vlasy), Jed Rowen (plešatý gangster), Shane Russeck (gangster), a další

 

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD5 16:9 (1,85:1)

Bonus: upoutávka