Urania – Kyklop

A máme tu další příspěvek vydavatelství Urania, ve středu 18. listopadu 2009 za 49,- Kč je ke koupi televizní Kyklop. Řím umírá a nastává čas strachu! Začíná to vypadat, že když se objeví něco s logem tohoto vydavatele, je jasné, že náročný divák – kinofil ušetří (Katyň budiž čestnou výjimkou).

Nastal čas vrcholu římského impéria, doba mocných gladiátorů, bujarých žen a zuřivého jednookého netvora, který zabíjí každého, kdo je tak pošetilý a vstoupí do jeho lesního panství.

 

 

 

Šílený císař Tiberius má plán jak uspokojit krvežíznivý dav – chce chytit nebezpečnou obludu a vypustit ji do arény spolu s odsouzenými otroky, mezi nimiž je i neprávem uvězněný generál Marcus Romulus. Řím si tak vychutná zběsilost rozpoutaného pekla na vlastní kůži.

 

 

 

Začíná definitivní boj mezi člověkem a netvorem, mezi dobrem a zlem…

 

 

Ono se říká jednooký mezi slepými králi, ale tentokrát se to opravdu zase nepovedlo:

 

Jedno oko Vás zve na film Kyklop, film bez zábran, bez ohledů na řeckou historii a bez čehokoliv, co by se dalo považovat za filmové umění.

 

Počin s krásným a lákavým plakátem. Ten je na celém filmu nejlepší. Chvílemi je to jak film z 50 let. Kyklop tam sice opravdu je, ale atmosféra celého filmu připomíná amatérské hrátky s kamerou. Velmi slabé…

 

Obrazovka z DVD

 

Kulisy a kostýmy k pláči, např. aréna byla ztlučená z pár prken, která štáb nejspíš našel při natáčení v lese. Pokud jde o herecké výkony, tak ty asi odpovídaly výplatě, kterou po natočení filmu všichni herci dostali. Když římští lukostřelci stříleli z cca 10 metrů na Kyklopa, šípy dopadaly asi tak v rozmezí 1-5 m vedle něj? Navíc vojáci křičí dialogy typu: "To je přece kyklop!"

 

Obrazovka z DVD 

 

Vše je na první pohled hrozně laciné, štíty vypadají jak z plastu, meče též a celý regiment vojáků zastupuje dvacet komparzistů a jeden herec, no a o Koloseu radši už ani nemluvím.

 

Obrazovka z DVD

 

Nějak jsem si vzpomněl na Libuši.

Žánr: Dobrodružný / Historický / Fantasy

Země původu: USA

Rok vzniku: 2008

Délka: 90 minut

Původní název: Cyclops

Světová premiéra: 6. prosince 2008 – USA

Režie: Declan O’Brien

Scénář: Frances Doel

Produkce: Julie Corman, Roger Corman

Hudba: Tom Hiel

Kamera: Emil Topuzov

Střih: Vikram Kale, Olena Kuhtaryeva

Společnost: New Horizons Picture

Natáčeno: Sofie, Bulharsko

Hrají: Eric Roberts (císař Tiberius), Kevin Stapleton (Marcus), Frida Show (Barbara), Craig Archibald (Falco), Mike Straub (Gordian), David McFarland (Severus), Dan Golden (mistr her), Scoop Wasserstein (Julian), Dimitar Maslarski (kyklop), Raicho Vasilev (Tarquin), Harry Anichkin (Casca), Ioan Banzourkov (mladý otrok), Velizar Binev (Cletus), DeMorge Brown (hlas kyklopa), Dimitar Dimitrov (starý otrok), Nick Harvey (občan), Tania Kozhuharova (Flavia), John Laskowski (otrocký strážce), Traian Milenov (gladiátor), Hristo Mitzkov (Menander), Kevin Ogley (strážce kyklopa), Christine Parrott (Annabella), Velizar Peev (Titus), Michael Perrone (mladík), Daniel Rattiner (senátor), Alex Revan (Cyrus), Jennifer A. Saura, Stanimir Stamatov (otrok), Ben Wasserstein (plebej), Pam Wasserstein, a další

 

Menu DVD 

 

Údaje o DVD:

 

Výběr kapitol 

 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky

 

Nastavení zvuku a titulků 

 

Obraz: barevný PAL DVD516:9

Bonus: připravujeme  

Připravujeme