Codi – Tajný život starověkých vladařů (3. díl) – Svatí muži

Dalším dílem dokumentárního cyklu, který aktuálně vydává Codi, bude v úterý 8. prosince 2009 za 49,- Kč pokračování Tajný život starověkých vladařů (3. díl) – Svatí muži.

V dnešní době to slavní lidé nemají jednoduché. Je tu příliš mnoho senzacechtivých fotoreportérů a zpravodajů, kteří čekají na to, až do světa vypustí senzační zprávu o každém jejich nepatrném prohřešku.

 

Ti, co nám vládli v minulých dobách, takové problémy samozřejmě řešit nemuseli. Ale představte si, jaké by to bylo, kdyby se současným médiím podařilo proniknout do detailů jejich soukromých životů. Představte si paparazzi, jak sledují šíleného římského císaře, zkorumpovaného papeže, homosexuálního krále nebo transvestitního faraona. Dále si již raději nic nepředstavujte. Nyní budou mít tu možnost moderní média, která nám odhalí soukromé životy starých vládců.

 

III. díl – Svatí muži:

 

Incesty, korupce, vraždy. Co ještě horšího můžeme čekat od "svatých mužů" ve středověkých šatech? Podívejte se na členy rodiny Borgiů, kteří si udělali z papežského úřadu soukromý pašalík. Jejich cestu k moci lemovali zavraždění odpůrci i nepohodlní příbuzní. Nejoblíbenějším smrtícím nástrojem byl jed a jejich oběti končily většinou v řece Tibeře.

 

Dozvíte se o tajemné postavě papeže, kterou byla žena, papežce, kterou katolická církev vymazala ze svých dějin, ačkoliv podle mnoha důkazů skutečně Svatému stolci několik let vládla. Seznámíte se s makabrózní rodinou hraběte Theophyla z Tusculu, která postupně dosadila na papežský stolec šest papežů a jejich prostředkem k dosažení moci byly vraždy a sex – ne nadarmo se tomuto období říká pornokracie, či vláda děvek.

 

Údaje o DVD:

Původní název: Private Lives of the Holy Men of Rome

Délka: 50 minut (48:16)

Zvuk: Dolby Digital 2.0 česky

Titulky: žádné

Obraz: barevný PAL DVD5 4:3

Bonus: