Codi – Tajný život starověkých vladařů (4. díl) – Ruští carové

Dalším dílem dokumentárního cyklu, který vydává Codi, bude v úterý 15. prosince 2009 za 49,- Kč pokračování Tajný život starověkých vladařů (4. díl) – Ruští carové.

V dnešní době to slavní lidé nemají jednoduché. Je tu příliš mnoho senzacechtivých fotoreportérů a zpravodajů, kteří čekají na to, až do světa vypustí senzační zprávu o každém jejich nepatrném prohřešku.

 

Ti, co nám vládli v minulých dobách, takové problémy samozřejmě řešit nemuseli. Ale představte si, jaké by to bylo, kdyby se současným médiím podařilo proniknout do detailů jejich soukromých životů. Představte si paparazzi, jak sledují šíleného římského císaře, zkorumpovaného papeže, homosexuálního krále nebo transvestitního faraona. Dále si již raději nic nepředstavujte. Nyní budou mít tu možnost moderní média, která nám odhalí soukromé životy starých vládců.

 

IV. díl – Ruští carové:

 

Sex, krutost, absolutní moc, osobní obohacování těch, kteří byli oblíbenci carů a careven na jedné straně, na druhé straně nebývalý rozvoj ruské společnosti, ruského umění a upevňování impéria. To byly znaky vlády Petra Velikého a jeho následovníků a následovnic. Petr I., který sám sebe nazval Velikým, byl carem, který Rusko posunul kupředu, jako žádný panovník Ruska před ním. Byl to vzdělaný muž s velkým rozhledem, znalý mnoha tehdejších věd, umění a techniky. Reformoval Rusko, vytvořil moderní stálou armádu a efektivní státní správu. Na druhé straně to byl krutý samovládce, pijan a nesmírně sexuálně náruživý muž. V jeho díle i v jeho neřestech pokračovali i jeho následovníci.

 

K horšímu se věci obrátily poté, co moc uchopila jeho neteř Anna Pavlovna, která se věnovala svým poněkud zvráceným choutkám, koníčkům a krutým žertům a řízení státu předala hrabivému a zločinnému hraběti Bironovi. Dalším výrazným panovníkem byla Kateřina II. Veliká, která přivedla Rusko k dalšímu rozkvětu a potvrdila jeho postavení euroasijské velmoci, ale současně byla sexuálně neukojitelnou nymfomankou, jejíž erotické eskapády vzbuzovaly pozornost v celé Evropě.

 

Údaje o DVD:

 

Původní název: Private Lives of the Tsars

Délka: 50 minut (48:08)

Zvuk: Dolby Digital 2.0 česky

Titulky: žádné

Obraz: barevný PAL DVD5 4:3

Bonus: z nabídky Codi