Aha! Palace Pictures – 2012: Poslední proroctví

Vydavatelství Codi se přidává k propukajícímu šílenství s dalším očekávaným koncem světa. Pokud chcete mít teoretické základy při sledování nového kinomegahitu, pak ve čtvrtek 17. prosince 2009 za 49,- Kč pořiďte v edici Aha! Palace Pictures DVD 2012: Poslední proroctví. Soudný den se blíží…

Mayové. Předvídali příchod křesťanství a španělský zábor střední Ameriky. Mayská proroctví napsaná před více než 800 lety, předpověděla světové války, velké diktátory 20. století a přírodní katastrofy, včetně vlny tsunami v roce 2006, která zpustošila jihovýchodní Asii. Na 21. prosinec 2012, předpovídají Mayové přírodní katastrofu obrovských rozměrů, která zničí Zemi a vyhladí celé lidstvo.

 

Jak se toto datum blíží, dostává se mayským proroctvím celosvětové pozornosti. V zimě 2009 měl premiéru nový katastrofický trhák Rolanda Emmericha "2012". Film vypráví příběh o zničení Země podle mayských proroctví. Existuje však nějaká vědecká opodstatněnost těchto proroctví, nebo je Drážďanský mayský kodex pouze skvělou inspirací pro katastrofický film?

 

Obrazovka z DVD

 

Obrazovka z DVD

 

Obrazovka z DVD 

 

Film 2012: POSLEDNÍ PROROCTVÍ sleduje geologa Adama Maloofa, jak pomocí moderní vědy posuzuje stará mayská proroctví. Následuje Maloofa na cestě za hledáním pravdy do prastarých Mayských chrámů na Yucatanu v Mexiku, přes archeologické krypty v německých Drážďanech až do středu Velké australské pouště. Film přináší rozhovory s experty z oblasti geologie, antropologie a astronomie a předkládá napínavé vědecké vysvětlení toho, co se může stát v roce 2012.

 

Žánr: Dokument

Země původu: USA

Rok vzniku: 2009

Délka: 51 minut (50:40)

Původní název: 2012: The Final Prophecy

Režie: Andreas Gutzeit, Johannes von Kalckreuth

Scénář: Laurie K. Miller 

Produkce: Carsten Oblaender 

Hudba: Will Musser 

Účinkují: Chris Saul (vypravěč)  

Menu DVD 

Údaje o DVD:

Výběr kapitol 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 česky

Titulky: žádné

Obraz: barevný PAL DVD5 4:3

Bonus: z nabídky Codi