North Video – Xena: Princezna bojovnice – 23. DVD – 3. série

North Video v úterý 8. prosince 2009 v řadě Světový seriál nabídne ke koupi druhé DVD třetí série seriálu Xena: princezna bojovnice za 49,- Kč, celkově již disk s pořadovým číslem 23. 

Xena: Warrior Princess je americký televizní seriál natočený na Novém Zélandu. Seriál je produkovaný společností Pacific Renaissance Pictures (vlastní ji Robert Tapert a Sam Raimi) společně s Universal Studios, která zařídila jeho distribuci. Xena se vysílala od roku 1995 do roku 2001 Seriál vznikl jako odnož (tzv. spin-off) seriálu Hercules: The Legendary Journeys a mnoho postav se objevilo jak v Herkulovi, tak i ve Xeně.

Za časů dávných bohů, hrdinných náčelníků a králů, nepokojem zmítaná zem zrodila hrdinku. Byla to Xena, mocná princezna bojovnice, zocelená žárem četných bitev. Síla, vášeň a nebezpečí… Její odvaha měla změnit svět.

V daleké zemi vycházejícího slunce, v době dávných tradic a obyčejů, putuje odvážná princezna Xena starověkým světem, aby s věrnou přítelkyní Gabrielou po boku bojovala proti zlu a bezpráví. Díky dokonalému výcviku ovládá všechny druhy zbraní a není tedy nepřítel, kterému by se nedokázala směle postavit. Všude, kam přijde, ji její sláva předchází a postupně se tak jméno Xena stává nesmrtelnou legendou, ke které se upínají naděje chudých a utlačovaných.

DVD obsahuje dvě epizody :

3. Špinavý půltucet (The Dirty Half Dozen – 13. října 1997) – 41:33 

Áres vyzbrojí armádu vůdce Agathona zbraněmi, ukovanými samotným Héfaistem. Aby zabránila zničení celé země, Xena vytáhne z vězení či popraviště své bývalé žáky (proslulé bojovníky, padouchy a zloděje), a nabídne jím svobodu, pokud jí pomohou proti náčelníkovi.

Režie: Rick Jacobson 

Scénář: Steven L. Sears

Produkce: Liz Friedman, Eric Gruendemann, Bernadette Joyce, Sam Raimi, Steven L. Sears, Chloe Smith, R. J. Stewart, Robert G. Tapert

Hudba: Joseph LoDuca

Kamera: John Cavill 

Střih: Jim Prior

Kostýmy: Ngila Dickson

Hrají: Lucy Lawless (Xena), Renee O’Connor (Gabriela), Kevin Smith (Ares, bůh války), Jon Brazier (Walsim), Katrina Hobbs (Glaphyra), Charles Mesure (Darnelle), Jonno Roberts (Agathon), Roy Snow (Athéňan), Captain Stephen Ure (Monlik) 

4. Vysvoboditel (The Deliver – 20. října 1997) – 42:30 

Xena a Gabriela potkávají vězně v čele s Khrafstarem, odsouzené za spiknutí proti Caesarovi. Osvobodí je a společně s nimi vyrážejí do Británie, aby Xena pomohla své bývalé spojenkyni v boji proti samozvanému Caesarovi. Chtějí osvobodit chrám jediného boha a pomoci galské královně jménem Boadicea. Nemají tušení, že další skutečnosti se tragicky projeví na jejich budoucím osudu. Všechno se nakonec nějak zvrtne, když příznivci Dahaka (kterým Xena vydobila jejich chrám nazpět od Caesara) použijí Gabrielu k povolání svého boha na svět.

Režie: Oley Sassone 

Scénář: Steven L. Sears

Produkce: Liz Friedman, Eric Gruendemann, Bernadette Joyce, Sam Raimi, Steven L. Sears, Chloe Smith, R. J. Stewart, Robert G. Tapert

Hudba: Joseph LoDuca

Kamera: Donald Duncan

Střih: Jim Prior

Kostýmy: Ngila Dickson

Hrají: Lucy Lawless (Xena), Renee O’Connor (Gabriela), Kevin Smith (Ares, bůh války), Catherine Boniface (Meridian), Marton Csokas (Khrafstar), Meighan Desmond (Discord), Anthony Ray Parker (Vysvoboditel), Karl Urban (Caesar), Jennifer Ward-Lealand (Boadicea)

Žánr: Akční / Dobrodružný / Fantasy / Komedie / Drama

Země původu: USA

Rok vzniku: 1995 – 2001

Původní název: Xena: Warrior Princess

Společnost: MCA Television / Renaissance Pictures / Studios USA Television / Universal TV

Natáčeno: Nový Zéland

Údaje o DVD:  

 

Délka: 90 minut (84:03)

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky (vypínatelné u českého zvuku, napevno s anglickým zvukem)

Obraz: barevný PAL DVD5 4:3

Bonus: žádný