North Video – Battlestar Galactica 19. DVD

North Video pokračuje a v úterý 8. prosince 2009 propukne opět sháněcí šílenství, neb v řadě Světový seriál vychází druhé DVD třetí sezóny seriálu Battlestar Galactica za 49,- Kč.

 

Cyloni byli stvořeni lidmi. Vyvinuli se. Vzbouřili se. Existuje mnoho kopií. A mají plán …

 

Hvězdná sága pokračuje: flotila vesmírných plavidel v čele s bitevní lodí Galactica putuje k bájné planetě Zemi, na které by zdecimované lidstvo po zdrcujícím útoku Cylonů našlo nový domov.

 

DVD obsahuje další dvě epizody:

 

3.Exodus 1 (Exodus, Part One)

Režie: Félix Enríquez Alcalá

Scénář: Bradley Thompson, David Weddle

 

Cylonský plán zničit špičky hnutí odporu při jejich setkání s týmem z Galacticy nemá šanci na úspěch. Podezřívavá Sharon se připraví na eventualitu přepadení a rozmístí podle toho své lidi. Přepadení se Cylonům nepodaří a ke schůzce s Andersenem dojde. Tyrol od svého zdroje v prezidentském úřadě získává informace o hromadné popravě stovek lidí nepohodlných pro režim. Jedná pak o to rychleji, když zjistí, že mezi odsouzenými je i jeho žena Cally. Povede se mu zasáhnout včas a se svým týmem zlikviduje všechny centuriony a nechá vykrvácet šéfa popravy, Cylona, bratra Cavila. Tento úspěch spolu se zprávou, že admirál Adama koordinuje s povstalci záchrannou akci, přinášejí lidem novou naději.

 

Prezident Gaius Baltar si neustále vyčítá, že nedokáže proti cylonským okupantům zasáhnout a samotní Cyloni si kladou otázku, zda by pro ně nebylo lepší, kdyby problémovou kolonii prostě zničili pomocí atomové zbraně, než aby se lidi snažili ovládnout. Vzbouřenci zjišťují, že o setkání špiček povstání s týmem z Galacticy Cylony informovala Ellen Tighová a předkládají plukovníkovi důkaz, který našli u mrtvého šéfa přepadu. Mezitím se Kara Thrace pomalu vžívá do role matky malé Kacey a D’Anna Biers má podivné sny o Heře, prvním cylonsko-lidském dítěti. Sny jí přivádějí až do příbytku věštkyně, která jí říká, že Hera žije.

 

Živo je také ve flotile. Admirál Adama připravuje záchrannou akci. Lee má za úkol vzít Pegasus a civilní flotilu, a pokud se Galactica nevrátí do osmnácti hodin, vydat se hledat Zemi. Oba vědí, že je to možná naposledy, co se vidí. V souvislosti s nadcházející záchrannou akcí vzbouřenci plánují řadu útoků na co nejvíce cílů, aby rozptýlili Cylony. Roslinová zajištuje bezpečný úkryt pro Heru a její adoptivní matku Mayu.

 

Sharon ze zadržovacího centra vynáší startovací klíče od koloniálních lodí, bez nichž by nemohly odletět. V centru potkává D’Annu, která jí chce získat na svou stranu tvrzením, že Hera je živá. Sharon nevěří, že by jí Adama lhal, a tak pokračuje ve své misi, která je nakonec úspěšná. V tu chvíli se Galactica připravuje ke skoku k Nové Caprice…

 

4. Exodus 2 (Exodus, Part Two)

Režie: Félix Enríquez Alcalá

Scénář: Bradley Thompson, David Weddle

 

Pegasus zůstává s civilní flotilou a Galactica se vydává na záchrannou misi. Lee nevěří v úspěch této operace. Ví, že jeho otec nemá pouze s jednou starou lodí s poloviční posádkou šanci. Dualla se snaží Leeho uklidnit, vsadit ho do nové role, která mu byla dána – vést zbytek lidí k Zemi bez ohledu na to, koho nechá za sebou. Vzpomínat na starého Adamu a lidi z Capricy. Povstalci na Nové Caprice mezitím čekají na chvíli, kdy propukne povstání. Saul Tigh zabíjí Ellen, zradila a každý, kdo zradí, musí zemřít.

 

Exploze po celém New Caprica City ohlašují začátek povstání. Cyloni jsou překvapeni. Nepokoje v takovém měřítku nikdo nečekal. Tigh a Tyrol organizují evakuaci lidí z Nové Capricy a Anders vede povstalce do cylonského zadržovacího centra, kde chtějí osvobodit všechny zajatce. Laura Roslinová se vydává vstříc svému starému domovu, vstříc Colonial One. Ve chvíli, kdy se Cyloni zmůžou k akci a začnou "srovnávat" neposlušné lidi, tak skočí do atmosféry Galactica, která při volném pádu vypustí Vipery a skočí zpět na orbitu. Vipery likvidují Raidery a opevněná stanoviště a umožňují tak lidem odstartovat v lodích z planety.

 

Anders se svým týmem osvobozuje lidi ze zadržovacího centra a sám hledá Karu. Tu najde v bezvědomí v jednom apartmánu, a tak ji odnáší ven. Kara se však probudí a vrací se zpátky pro svou dceru, Kacey. V bytě však nachází Leobena. Galactica se poškozená z průletu atmosférou připravuje na střet s Cylony. Ti však dostanou nečekanou podporu. Na orbit skočí další dvě basestar. Čtyři lodi Galactica sama nezvládne. V okamžiku, kdy si celá posádka myslí, že už není úniku, se objeví Pegasus. Lee neuposlechl rozkaz, a umožnil tak posádce Galacticy provést potřebné opravy na FTL pohonu a uniknout. Pegasus ovšem také štěstí nemá a Lee vydává rozkaz k evakuaci v již bezvýchodné situaci, kdy je loď na kolizním kurzu s nejbližší Basestar.

 

D’Anna Biers má v plánu odpálit atomovou bombu, aby zabránila odletu zbylých lidí. Gaeta se chce pomstít Baltarovi a zastřelit ho za to, jak zklamal lidskou rasu, ale Six ho přesvědčí, že když ho zabije, tak nebude jediná šance, jak zabránit výbuchu. Baltar tedy vybíhá zastavit D’Annu, ale místo toho nachází na zemi ležící plačící dítě, Heru. D’Anna přivolaná dětským pláčem jí okamžitě pozná a jediným jejím zájmem se stane dostat Heru do bezpečí…

 

Jako vždy jsou obsahy epizod převzaty z www.bsg.cz, kde najdete i mnoho dalších informací.

 

Žánr: TV seriál / Sci-Fi

Země původu: USA

Rok vzniku: 2006

Délka: ? minut 

 

Údaje o DVD (předpoklad je, že zůstanou stejné jako u předchozích vydání):  

 

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, 2.0 česky (česky bez titulků, česky s českými titulky, česky s anglickými titulky)

Titulky: česky (Viktor „Winner" Dvořák)

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9

Bonus: ?