ABC – FlatOut: Ultimate Carnage

Jak upozornil Pavel M. (ještě jednou díky), dnes kromě zcela jiného herního titulu, než který je inzerován i v dnešních novinách, vyšla další počítačová hra. Jako příbal u aktuálního dvoučísla časopisu ABC lze nalézt dnes v úterý 8. prosince 2009 za celkovou cenu 55,- Kč titul FlatOut: Ultimate Carnage.

Solidní závody v divokém rytmu rockového soundtracku. Skvělá hratelnost je vyvážená kvalitním technickým zpracováním. Dobře strávený čas kazí tak maximálně absentující spitscreen a místy hodně tuhá obtížnost.

 

A co se o této hře v loňském roce psalo?

 

Dva roky starý FlatOut 2 již na poličce pomalu ale jistě zapadá prachem a je nejvyšší čas vedle něj hrdě položit další díl. FlatOut: Ultimate Carnage vlastně podle původních spekulací neměl být pro osobní počítače určen.

 

Naštěstí autoři davy rozvášněných fanoušků uklidnili příslibem, který před několika málo dny splnili. S menším spožděním, ale přeci, se k nám dostává další dávka adrenalinu a arkádové zábavy a to tentokráte ještě ve vyšší kvalitě. 

 

 

FlatOut je primárně založen na arkádovém závodění a s tím spojené demolici. Ta se týká jak vašeho vozu, aut protihráčů tak i okolní trati a jejího zařízení – vzduchem budou létat nejen plechy či sklo ale také otepy slámy, kousky rozbitého plotu a části zdemolovaného nákupního centra. To vše v divokém rytmu.

 

Na první pohled zůstává zřejmé, že tvůrci od vydání FlatOut 2 příliš velký skok v koncepci neprovedli. Ovšem pozor, nejedná se o prachsprostou kopii vydanou pod jinou cedulkou. Vedle několika málo nových módů je ale většina úprav patrná pouze v technické stránce hry, jež je nyní schopna obstát v případném boji muže proti muži s dalšími současnými herními projekty.

 

 

Oproti druhému dílu jsou kontury objektů daleko čistší a jasnější, auta působí na oko detailněji a tvůrci si dokonce pohráli s efekty slunce, které si především užijete v podvečer při západu. Vedle nablýskaných plechů je slova chvály nutné pronést na adresu venkovních scenérií. Těmi jsou města s vysokými budovami, staveništěmi a kvalitními asfaltovými silnicemi. Daleko více vám učarují části vesnické – farmy, blátivé cesty a otepy slámy, které nejednou naberete omylem na kapotu v prudké a klouzavé zatáčce či při průjezdu stále obydlenou slepičárnou. Směrem k realističtějšímu zpracování se posunuly rovněž efekty kouře a vodní hladina.

 

Minimální konfiguace: Pentium 4 2 GHz, 2 GB RAM, 128MB gf.karta (GF 6600 a lepší)

Doporučená konfiguace: Intel Core2Duo, 2 GB RAM, 256 MB gf. karta