North Video – Zákon a pořádek: Zločinné úmysly 3

 V pátek 11. listopadu 2009 pokračuje North Video třetím diskem seriálu Zákon a pořádek: Zločinné úmysly za cenu 49,- Kč.    

První sezóna – disk 3.

 

Newyorské policejní oddělení se zabývá šetřením těch nejzávažnějších a nejsložitějších případ§ ve městě. Tým bezchybných vyšetřovatelů vede excentrický detektiv Robert Goren, jenž má neuvěřitelný dar odhalit s logikou sobě vlastní skryté okolnosti i toho nejzapeklitějšího případu. Při složitém řešení nejtěžších zločinů mu pomáhá detektiv Alexandra Eamesová a u sodu má hlavní slovo jejich kolega, státní zástupce Ron Carver. Originální náměty, sympatičtí detektivové a špetka ironie je nejlepším kořením tohoto výjimečného seriálového počinu.

 

DVD obsahuje 2 epizody:

 

5. Mindrák (Jones)

Detektivové jdou po právníkovi, který zabíjí své milenky. I když policisté vědí, že je vrah, nevědí, jak by ho usvědčili. Chybí jim jakékoliv důkazy….

Hrají: Vincent D´Onofrio, Kathryn Erbeová, Jamey Sheridan, Courtney B. Vance a další

Režie: Frank Prinzi

 

Anotace TV Prima: Henrymu Talbotovi vyhrožuje jeho milenka Angie, že pokud se nerozvede, řekne o nich jeho ženě. Dojde k hádce a Henry dívku utopí ve vaně. Večer má pak schůzku s Marií, další milenkou. Policie při vyšetřování zjistí, že Angie pracovala jako společnice v baru Estrella. V bytě nenašli žádné otisky, nikdo o jejím příteli nevěděl. Detektivové jsou brzy přivoláni k další mrtvé ženě, Marii. Nalezena byla na břehu moře, ale utopila se ve vaně… Tentokrát jdou detektivové po vraždícím právníkovi. Muž zabíjí své milenky. I když policisté vědí, že je to on, kdo ženy škrtí, nevědí, jak by ho usvědčili. Chybí jim jakékoliv důkazy. Ve chvíli, kdy se ještě ke všemu doslova právník ztratí a oni zjistí, že v ohrožení života je pátá žena, zdravotní sestra, začíná závod s časem. Nakonec je to právníkova manželka, která nejenom že pomůže vraha chytit, ale také i usvědčit.

Anotace TV Nova: Tentokrát jdou detektivové po vraždícím právníkovi, který zabíjí své milenky. I když znají pachatele, nevědí, jak by ho usvědčili. Chybějí důkazy. Ve chvíli, kdy se právník ztratí a policisté zjistí, že v ohrožení života je další žena, začíná závod s časem.

 

6. Oběť bez tváře (The Extra Man)

Žena nalezla svého milence ubitého v hotelu. Při vyšetřování vyjde najevo, že mrtvý byl podvodníkem a že na něj někteří z podvedených poslali nájemného násilníka…

Hrají: Vincent D´Onofrio, Kathryn Erbeová, Jamey Sheridan, Courtney B. Vance, Eric Thal a další

Režie: J. de Segonzac

 

Anotace TV Prima: Karen si v obchodě zkouší klobouky, pak pospíchá ke kosmetičce a na nákupy, protože má večer rande s Dennisem. Když za ním ale přijede do hotelu, najde ho mrtvého a uteče. Policie od hotelového zaměstnance zjistí, že tu Dennis bydlel už několikrát, ale to je jediná informace, kterou se z hotelu odnese. Detektivové vypátrají, že Dennis Dupont pocházel z bohaté rodiny. Z pitvy vyplývá, že vraždu provedl profesionál … V jednom hotelu v N.Y. nalezla žena svého milence, původem Francouze, ubitého. Při vyšetřování vyjde najevo, že mrtvý byl podvodníkem a že na něj někteří z podvedených poslali nájemného násilníka. Toho se podaří chytit, on však tvrdí, že muže nezabil, že ho jen zmlátil. Tvrdí také, že dle fotky zaútočil na úplně jiného muže, než kterého policie našla mrtvého. Detektiv Goren po dohodě se státním zástupcem a tiskem nastraží na ješitného podvodníka past. Do tisku schválně pouští takové zprávy, o kterých ví, že muže budou urážet. Když policisté ještě zjistí, že podvodník má s sebou společnici, není už problém ho chytit.

Anotace TV Nova: V jednom newyorském hotelu nalezla žena svého milence ubitého. Při vyšetřování vyjde najevo, že mrtvý byl podvodníkem a že na něj někteří z podvedených poslali nájemného násilníka. Toho se podaří chytit, on však tvrdí, že muže nezabil, že ho jen zmlátil. Tvrdí také, že podle fotky zaútočil na úplně jiného muže, než kterého policie našla mrtvého. Detektiv Goren po dohodě se státním zástupcem a tiskem nastraží na ješitného muže past.

Žánr: Krimi / Drama

Původní název: Law & Order: Criminal Intent

Země natáčení: USA

Roky natáčení: 2001-????

Průměrná délka jednoho dílu: 60 minut