Filmhouse – Jistě, pane premiére 1

Partajních hrátek jsme se bohužel nedočkali, ale v pondělí 14. prosince 2009 by na ministerské působení mělo navázat díky společnosti Filmhouse pokračování Jistě, pane premiére 1 za 49,- Kč.

Z ministra premiérem, vyšší funkce přináší nové výzvy. Jim Hacker se s nimi vypořádává opět svérázným způsobem.

 

Pokračování britského seriálu "Jistě, pane ministře" z produkce BBC. Jim Hacker, sir Humprey Appleby a Bernard Wooley pokračují ve svém snažení zvládnout politiku i zcela nevšedními způsoby.

 

DVD obsahuje epizody:

 

1. Velký plán 

Premiérova koncepce zvýšení obranyschopnosti Velké Británie proti útoku zvenčí vyvolá protiútok zevnitř: od státní správy a armády.

 

2. Premiérův projev 

Blížící se premiérův projev v televizi přináší nemalé starosti. Jimu Hackerovi s tím, jak by měl zaznít, siru Humphreymu s tím, co v něm má zaznít.

 

3. Kouřová clona 

Snížit počet kuřáků zvýšením daně za tabákové výrobky – to je plán, který sir Humphrey i tabáková lobby těžko rozdýchávají…

 

4. Klíč 

Premiérovi už začíná lézt na nervy, kterak je mu sir Humphrey stále za zády. A tak zamkne Číslo 10 a sebere Humphreymu klíč.

 

5. Skuteční partneři 

Poslanci žádají zvýšení platu, státní úředníci žádají zvýšení platu, a statní rozpočet je v krizi. Jak tohle Jim Hacker vyřeší, aby to nemusel zatáhnout z vlastní kapsy?

 

6. Vítězství demokracie 

Určuje politiku Ministerstva zahraničí vláda, nebo Ministerstvo zahraničí určuje politiku vlády? Ať už najde Jim Hacker jakoukoliv odpověď, jedno je jasné – politici by se do toho neměli míchat!

 

7. Biskupské šachy 

Sir Humphrey by premiérovi rád doporučil starého známého jako nového biskupa z Bury St Edmunds, ale Jim má plnou hlavu jisté sestřičky – jíž hrozí na Blízkém východě 10 let vězení a 40 ran bičem.

 

8. Jeden z nás? 

Jak vylepšit Jimovu klesající popularitu? Stačí k tomu špeh, ovčácký pes a armádní manévry za pár stovek tisíc liber.