North Video – Nespoutaná divočina

Další z titulů North Video se přesunul na konkrétní datum a ve středu 16. prosince 2009 má za 49,- Kč vyjít Nespoutaná divočina. Světoznámý ochránce přírody a dokumentaristka jsou hlavními postavami příběhu o dvou osiřelých leopardích mláďatech.

Říká vám něco lvice Elsa? Nebo gepard Gara-Jaka? Pak zatlačte nostalgickou slzu, titul spadá do této kategorie.

 

Americké filmové drama natočené podle skutečných zážitků světoznámého ochránce přírody Johna Vartyho. On sám je také jednou z hlavních postav příběhu o dvou osiřelých leopardích mláďatech a obětavém pokusu o jejich záchranu.

 

 

Začínající dokumentaristka Christina Shaye dostala od svého náročného šéfa Dana Walkera první velký úkol. Natočit film o známém, ale poněkud svérázném ochránci přírody Johnu Vartym, který téměř dvanáct let sledoval a filmoval leopardí samici a šel ve své vášni tak daleko, že porušil své zásady a zachránil její dvě mláďata.

 

Stává se tak hlavní postavou příběhu, který se točí nejen kolem tohoto obětavého pokusu, ale také o potížích, které musí překonat Christina, aby dokázala zachytit a zveřejnit nejen boj malých leopardů o přežití v divočině plné krokodýlů, lvů a dalších nebezpečných zvířat, ale také Vartyho snahu najít oběma mláďatům nový domov, dokud nebudou připravena na samostatný život ve volné africké přírodě, a jeho nesmiřitelný boj proti lidem, kteří bezcitně zasahují do přírody a pro svůj zisk se neštítí ničeho.

 

 

Příběh si ovšem nezískal každého:

 

Otřesně natočená plyšákovina, založená na "úžasně roztomilých" záběrech malých leopardíků. Vedle toho je jako kontrast smrt jejich matky a taky nehezké chování lidí. Dalo by se to ještě skousnout, kdyby nebylo tak hmatatelné, že herci se zvířaty nikdy nepřišli do styku, neboť se v žádném záběru ve skutečnosti nepotkají. Takhle je z toho jen mizerný film s několika pěknými záběry africké přírody.

 

Klasická dobrodružná romantika. Nic víc, nic míň. Ale Brooke je kočka.

Obal reedice v digipacku

Obal reedice v digipacku 

Žánr: Dobrodružný / Drama

Země původu: Jihoafrická republika

Rok vzniku: 1992

Délka: 95 minut

Původní název: Running Wild / Born Wild

Režie: Duncan McLachlan

Scénář: Andrea Buck, Duncan McLachlan, John Varty

Produkce: Andrea Buck, Peter Gallo, Duncan McLachlan, Debi Nethersole, Dave Varty, John Varty, Lisa Yesko

Hudba: Grant Innes McLachlan

Kamera: Justin Fouche

Střih: Johan Lategan, Duncan McLachlan

Hrají: Brooke Shields (Christine Shayeová), Martin Sheen (Dan Walker), David Keith (Jack Hutton), Norman Anstey (Van Heerden), Dale Dicky (Judith), Renée Estevez (Aimee), Paul Gibbons (Van Heerdenův řidič), Edward Khumalo (krotitel), Vusi Kunene (Jimmy), Elija Laqhasha (lodník), Greg Latter (Stevens), Aimée Leigh, Sheila Lussier (asistentka Jack Huttona), John Mahatlane, Jimmy Marshall, Elmon Mhlongo, Stephen Miles, Eric Mkansi, Jonas Mkansi, Tidi Modise, Themba Ndaba, Charles Nkuna, Guy Nockles, Mike Pingo (pilot helikoptéry), Pedro Poss (řidič taxi), a další

 

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, 2.0 česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD5 4:3

Bonus: z naší nabídky, nejen pro nejmenší