KM Records – Smrtonosná žihadla

V úterý 15. prosince 2009 se objevilo i pokračování dokumentu o přírodě od KM Records. Za 49,- Kč jsou to tentokrát Smrtonosná žihadla. Tajné biologické zbraně přírody útočí.

Snad každý ví, jak otravný dokáže někdy být hmyz. Dokáže být však nejen otravný, ale i jedovatý. Taková otrava způsobená žihadlem, pavoučím kousnutím nebo štířím bodnutím může vést až ke smrti. Proto se v končinách, kde žijí malí jedovatí tvorové, vyplatí dávat si pozor. Zatímco včely používají svá jedovatá žihadla jen při obraně, pavouci vstřikují svůj jed do lapených obětí, aby je ochromili a připravili na pozdější schlamstnutí.

 

 

 

A protože pavouk pavouka nemá rád, nešetří jedem ani při vzájemném setkání. Dalším mrňousem, jemuž je lépe se vyhnout, je štír. I když většina štírů je smrtelně jedovatá pouze pro členovce, několik druhů je velmi nebezpečných i pro člověka. V dokumentu s příznačným názvem "Smrtonosná žihadla" se dozvíte více o jedovatých potvůrkách a způsobech, jakým jed používají. Odhalíme chemické zbraně mravenců, hadů, ryb a dalších živočichů a nakoukneme také do jedovatých chýší v říši rostlin.

 

 

 

Žánr: Dokument / Přírodověda

Země původu: Velká Británie

Menu DVD 

Délka: cca 50 minut 

Původní název: Animals & Wildlife – Wonderful World – Stingers 

Společnost: BBC Motion Gallery / KM Records / 24snails

Volba kapitol

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD5 4:3

Bonus: žádný 

Nastavení zvuku a titulků