North Video – Mapa mého světa

Počty titulů North Video neustále narůstají, seznam očekávaných titulů bobtná a sem tam dojde k přesunu některého z nich na konkrétní datum. Nyní je to narychlo na středu 16. prosince 2009 za 49,- Kč film Mapa mého světa. Jak jednoduše a důkladně se může změnit poklidný život na farmě. Stačí nepatrná nepozornost a vše je úplně jedno. Okamžik – a život se změní k nepoznání.

Školní zdravotní sestra Alice Goodwinová má dvě krásné holčičky, milujícího manžela a nejlepší kamarádku Terezu. Žijí spolu na mléčné farmě v malé obci ve Wisconsinu.

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD

Tak jako již po několikáté přislíbí Alice, že vezme Tereziny děti společně se svými na koupání. Jedno nepatrné zaváhání, jeden letmý pohled jinam, jedno otočení a celý život se změní.

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD

Během jedné vteřiny se Lizzy, dcera Terezy, ocitne nehybně na hladině jezera a nejeví známky života. Kamarádství mezi Alicí a Terezou je náhle vystaveno té nejtěžší zkoušce, která je okořeněna bolestí, nenávistí, proviněním a zklamáním.

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD

Proti Alici se obrátí celé město…

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD

V době prvního vydání komentáře v češtině téměř nejsou, na imdb.com hodnoceno 6,4 z 10. Při reedici je už na csfd.cz 65 procent a komentáře se shodují, že Sigourney hraje dobře, ale film je zbytečně dlouhý a příliš televizní.

Zadní strana obalu

Žánr: Drama

Země původu: USA

Rok vzniku: 1999

Délka: 121 minut (2:00:39)

Původní název: A Map of the World

Světová premiéra: 13. září 1999 – Kanada (Toronto Film Festival)

Režie: Scott Elliott

Námět: Jane Hamilton (román)

Scénář: Peter Hedges, Polly Platt

Produkce: Willi Bär, Rainer Bienger, Kathleen Kennedy, Frank Marshall, Lisa Niedenthall

Hudba: Pat Metheny

Kamera: Seamus McGarvey

Střih: Naomi Geraqhty, Craig McKay

Kostýmy: Suzette Daigle

Společnost: Cinerenta Medienbeteiligungs KG / Cineventa / First Look International / The Kennedy-Marshall Company / Overseas FilmGroup

Natáčeno: Brampton, Ontario, Kanada / Chicago, Illinois, USA / Port Perry, Ontario, Kanada / Uxbridge, Ontario, Kanada

Hrají: Sigourney Weaver (Alice Goodwinová), Dara Perlmutter (Emma Goodwinová), David Strathairn (Howard Goodwin), Kayla Perlmutter (Claire Goodwinová), Deborah Lobban (Wilma Beckerová), Marc Donato (Robbie Mackessy), Julianne Moore (Theresa Collinsová), Chloë Sevigny (Carole Mackessyová), Richard McMillan (Lloyd), Hayley Lochner (Audrey Collinsová), Victoria Rudiak (Lizzy Collinsová), Ron Lea (Dan Collins), Brenda Robins (paní Bowmanová), Colleen Williams (ošetřovatelka), Sarah Rosen Fruitman (malá Alice), Peter Haworth (kněz), Louise Fletcher (Nellie Goodwin), a další

Menu DVD

Údaje o DVD:

Výběr kapitol

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky

Nastavení zvuku a titulků

Obraz: barevný PAL DVD9 4:3 (podle imdb.com 1,85:1)

Bonus: z naší nabídky, nejen pro nejmenší

Trailery na další tituly