Aha! – Gabriel – Anděl pomsty

Hvězdná edice Aha! pokračuje i v pátek 18. prosince 2009 a za 59,- Kč bude ke koupi Gabriel – Anděl pomsty. Válka mezi nebem a peklem započala. Démoni se hotoví k útoku. A na zemi sestupuje Gabriel, poslední a nejsilnější z neporažených archandělů. Jediný, kdo může zabránit soudnému dni…

 

Dříve bylo v nebi hned sedm archandělů. Dříve. Dnes už v něm ale zůstal pouze jediný. Ten nejsilnější – archanděl Gabriel. A i jeho brzy čeká odchod z nadýchaných obláčků do pozemského světa. Pouze on totiž může zastavit pandemii zkázy a válku o duše.

 

 

Padlý anděl Sammael převzal ve jménu Temnoty vládu nad Očistcem. Společně se svou bezcitnou ozbrojenou družinou zaplavil město násilím, neřestí a krutostí. Sammaelova vláda se zdá neotřesitelná.

 

 

Gabriel ví, že postavit se takovému soupeři bez pomoci by bylo naprosté šílenství. Jeho jedinou šancí je proto nalézt poražené archanděly, znovu vnést do jejich života světlo a sjednotit je do legie dobra, jež se postaví zlu v konečné bitvě všech bitev.

 

 

A až stane nebe proti peklu, nebude už návratu zpět. Sammael drží v ruce poslední trumf: jeho minulost skrývá tajemství, s pomocí kterého může Gabriela jednou provždy zničit.

 

Hlavní roli v ponurém, k Matrixu, Vráně či k Equilibriu se hlásícímu mystickému akčnímu thrilleru debutujícího australského režiséra Shanea Abbesse ztělesnil pohledný Andy Whitfield.

 

Někteří diváci jakž takž spokojeni, jiní podstatně méně:

 

Mystický příběh o boji dobra proti zlu není k zahození, ale akční scény nejsou nikterak časté a film jako takový postrádá gradaci. Přesto ale příjemné překvapení. Pěkný, temný a celkově vizuálně hodně dobře provedený příběh.

 

 

Docela temný film – ten, kdo nemá dobré oči, z toho asi nic moc nemá.

 

Mám rád tuhle tematiku, komixový nádech, temnou atmosféru apod. Proto jsem se na Anděla pomsty docela dost těšil, ale tohle bylo jen jedno velké zklamání. Potenciál utopený v bahně hloupých dialogů, vcelku zajímavé obrazové zpracování vyznělo naprázdno.

Žánr: Akční / Horor

Země původu: Austrálie

Rok vzniku: 2007

Délka: 109 minut

Původní název: Gabriel

Světová premiéra: 15. listopadu 2007 – Austrálie

Kinopremiéra v ČR: 17. června 2004

Režie: Shane Abbess

Scénář: Shane Abbess, Matt Hylton Todd

Produkce: Shane Abbess, Anna Katharina Cridland, Wayne Duband, Matthew Graham, Matt Hylton Todd, James Michael Vernon, Kristy Vernon

Hudba: Brian Cachia

Kamera: Peter Holland

Střih: Adrian Rostirolla

Kostýmy: Lisa Walpole

Společnost: HILT Productions / Redline Films

Natáčeno: Heddon Greta, New South Wales, Austrálie / Sydney, New South Wales, Austrálie

Hrají: Andy Whitfield (Gabriel), Dwaine Stevenson (Sammael), Samantha Noble (Jade / Amitiel), Michael Piccirilli (Asmodeus), Jack Campbell (Raphael), Erika Heynatz (Lilith), Harry Pavlidis (Uriel), Kevin Copeland (Ahriman), Matt Hylton Todd (Ithuriel), Brendan Clearkin (Balan), Goran D. Kleut (Moloch), Valentino del Toro (Baliel), Amy Mathews (Maggie), Paul Winchester (Marcus), Richard Huggett (Max), Rebecca Rancaluad (Glee), Alan Flower (Jakes), Naomi Yoshinaga (Candy), a další

 

Údaje o DVD neznámé:

 

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, 2.0 česky

Titulky: česky

Obraz: barevný (podle imdb.com 2,35:1)

Bonus: původně vynechané scény, film o filmu Gabriel: Genesis, trailery