Aha! – Prázdniny

S koncem roku končí i Romantická edice Aha! a v úterý 22. prosince 2009 bude za 99,- Kč ke koupi poslední oznámený titul Prázdniny. Změň adresu. Změň chlapa. Změň si život. Užijte si dvě romantické hodiny s komedií, která každého zahřeje u srdce.

Co by měla dělat čerstvě opuštěná holka v depresích krátce před Vánocemi? Změnit prostředí. Prostě vypadnout někam, kde jí všechno nebude připomínat, že se její život nápadně podobá zápiskům z Deníku Bridget Jonesové. Úplně ideální by bylo, kdyby našla jinou opuštěnou holku v depresích (nejlépe na druhém konci zeměkoule) a vyměnila si s ní aspoň na vánoční prázdniny bydlení.

 

 

Seznamte se s Iris a Amandou – dvěma ženami, které se od sebe snad nemůžou lišit víc.

 

Amanda je rozkošná a lehce snobská obyvatelka luxusní rezidence v Los Angeles. Ani to však nezabránilo jejímu dnes již expříteli, aby se vyspal s jinou.

 

 

Iris je stejně rozkošná ale lehce uzavřená obyvatelka "nejmenšího domku na světě", stojícího na samotě poblíž Londýna, která se zakoukala do šéfa, bohužel čerstvě zasnoubeného.

 

Něco mají společné – smůlu na muže. Obě zoufale touží po změně, a i když je od sebe dělí devět tisíc kilometrů, rozhodnou se pro razantní řešení. Po vzájemném ujištění, že v okolí ani jedné z nich není žádný chlap, který by jejich deprese ještě prohloubil, míří Amanda do sychravé Anglie a Iris do sluncem zalité Kalifornie, aby si bez chlapů v klidu užily vánoční prázdniny.

 

 

V novém prostředí nacházejí to poslední, co by čekaly. Amandě nadělí Ježíšek Grahama, Irisina romanticky založeného bratra, a aby se to nepletlo, kolem Iris se začne motat Amandin přítel Miles, svérázný hudební skladatel. Přestože se obě snažily před chlapy utéct, zdá se, že z louže přešly přímo pod okap. Se změnou adresy se člověku může změnit i život…

 

Žánr: Komedie / Drama / Romantický / Hudební

Země původu: USA

Rok vzniku: 2006

Délka: 128 minut

Původní název: The Holiday

Světová premiéra: 5. prosince 2006 – Španělsko

Kinopremiéra v ČR: 21. prosince 2006

Režie: Nancy Meyers

Scénář: Nancy Meyers

Produkce: Bruce A. Block, Jennifer Eatz, Suzanne McNeill Farwell, Nancy Meyers

Hudba: Hans Zimmer

Kamera: Dean Cundey

Střih: Joe Hutshing

Kostýmy: Marlene Stewart

Společnost: Columbia Pictures Corporation / Columbia Pictures / Relativity Media / Universal Pictures / Waverly Films

Natáčeno: Brentwood, Los Angeles, Kalifornie, USA / Godalming, Surrey, Velká Británie / Greystone Park & Mansion – 905 Loma Vista Drive, Beverly Hills, Kalifornie, USA / Huntington Library & Botanical Gardens – 1151 Oxford Road, San Marino, Kalifornie, USA / Londýn, Velká Británie / Los Angeles, Kalifornie, USA / Queen’s Walk, South Bank, Londýn, Velká Británie / San Marino, Kalifornie, USA / Shere, Surrey, Velká Británie / Sony Pictures Studios – 10202 W. Washington Blvd., Culver City, Kalifornie, USA

Hrají: Cameron Diaz (Amanda Woodsová), Kate Winslet (Iris Simpkinsová), Jude Law (Graham Simpkins), Jack Black (Miles), Eli Wallach (Arthur Abbott), Edward Burns (Ethan), Rufus Sewell (Jasper Bloom), Miffy Englefield (Sophie), Emma Pritchard (Olivia), Sarah Parish (Hannah), Shannyn Sossamon (Maggie), Bill Macy (Ernie), Shelley Berman (Norman), Kathryn Hahn (Bristol), John Krasinski (Ben), James Franco (sám sebe), Dustin Hoffman (sám sebe), Lindsay Lohan (sama sebe), a další

 

Údaje o DVD neznámé:

 

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky, maďarsky, polsky

Titulky: anglicky, bulharsky, česky, maďarsky, polsky, řecky

Obraz: barevný 16:9 (podle imdb.com 1,85:1)

Bonus: ?