DVD HIT – Rána deštníkem

V kolekci filmů, věnovaných herci Pierru Richardovi, má v edici DVD Hit číslo 8 film Rána deštníkem. Za 49,- Kč bude možná ke koupi v týdnu od pondělí 28. prosince 2009.

 

Bláznivá francouzská komedie, ve které známý komik Pierre Richard předvádí to, co umí nejlépe, totiž vyvolávat zmatek nad zmatek všude, kde se objeví.

 

Tentokrát ztělesnil nepříliš úspěšného a stejně tak málo zaměstnaného herce Grégoira Lecomta, který se živí v reklamách na psí konzervy, má malou roli v představení malé divadelní kavárny a jeho jedinou vášní jsou krásné ženy. Jeho milenka Josyane však pracuje u dopravní policie, a tak má díky svým kolegyním perfektní přehled o dalších milostných avantýrách "svého" Grégoira.

 

Jednoho dne má podepsat smlouvu na malou filmovou roli zabijáka, omylem se však dostane do kanceláře mafiána Barberiniho, který očekává skutečného zabijáka, aby jej pověřil vraždou obchodníka se zbraněmi Otty Krampeho. Ta se má uskutečnit hned další den v Saint Tropez, kde milionář chystá velkolepou oslavu svých narozenin. Zatímco Gregoire vše považuje za scénář, skutečný zabiják Moskowitz se již dovtípil pravdy a nyní se vydal po hercových stopách, aby jej zabil.

 

 

Do společnosti herce se vetře také vyzývavá blondýnka Bunny, která je ve skutečnosti inspektorkou protišpionážní služby. To všechno samozřejmě nezůstane bez následků. Zatímco Moskowitzův pokus o vraždu vyjde naprázdno, Josyane je úspěšná, takže když přijde Grégoire domů, vyhodí jej i s kufry na ulici.

 

 

Druhý den si vyzvedne svou rekvizitu – deštník, aniž by tušil, že je v něm ukryt bodec napuštěný silným jedem. To už se ovšem o Grégoirovi doví i Krempe a pošle na něj své zabijáky. Grégoire se tak ocitá ve dvojím ohni, aniž by cokoli tušil. A v Saint Tropez se rozjíždí velkolepá párty, na které se sejdou všichni praví i nepraví vrahové a také jejich oběti a ke Gregoirově zděšení také Bunny a Josyane.

 

 

Film plný zápletek, honiček a omylů je klasikou v podání zmíněného herce – nepřekvapí, ale ani nezklame.

Žánr: Komedie / Krimi

Země původu: Francie

Rok vzniku: 1980

Délka: 92 minut

Původní název: Le Coup du parapluie

Světová premiéra: 8. října 1980 – Francie

Režie: Gérard Oury

Scénář: Gérard Oury, Danièle Thompson

Produkce: Alain Poiré

Hudba: Vladimir Cosma

Kamera: Henri Decaë

Střih: Albert Jurgenson

Kostýmy: Tanine Autré, Jacques Fonteray

Společnost: Société des Etablissements L. Gaumont

Natáčeno: Cannes, Alpes-Maritimes, Francie / Nice, Alpes-Maritimes, Francie / Paříž, Francie / Studios Eclair, Epinay-sur-Seine, Seine-Saint-Denis, Francie

Hrají: Pierre Richard (Grégoire Lecomte), Valérie Mairesse (Sylvette dite Bunny), Christine Murillo (Josyane Leblancová), Gordon Mitchell (Moskovitz), Gérard Jugnot (Frédo), Maurice Risch (pařížský producent), Dominique Lavanant (Mireille), Axelle Abbadie, Yaseen Khan (Radj Kahn), Didier Sauvegrain (Stanislas Lefort dit ‚La Folle‘), Mike Marshall (doktor), Roger Carel (Salvatore Bozzoni), Vittorio Caprioli (Don Holičini), Gert Fröbe (Otto Krampe dit La baleine), Patrick Lecocq (žurnalista), Béatrice Avoineová, Tiberio Murgia (Lorenzo), Rachel Cathoud, Robert Dalban (režisér), Jean-Jacques Moreau, a další

 

Menu DVD

 

Údaje o DVD:

 

Výběr kapitol

 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 francouzsky, česky

Titulky: česky

 

Nastavení zvuku a titulků 

 

Obraz: barevný PAL DVD5 16:9 (1,66:1)

Bonus: fotogalerie

 

Bonus