Areca Multimedia – Zimní víla

Další zlevněnou pohádkou z produkce společnosti Areca Multimedia, jejíž výskyt mohu osobně potvrdit, je v neděli 3. ledna 2010 na pulty uvedená televizní pohádka z archivu ČT, která šla dokonce do kin (díky společnosti Atypfilm) – Zimní víla. I tady je přelepka s novou cenou 50,- Kč namísto původních 159,- Kč.

Pohádkový příběh o čisté lásce, která vítězí nad krutými nástrahami zlé macechy.

 

Zasněženou krajinou cválá kůň s osamělým jezdcem. Nechává se mladý muž unášet krásou přírody či bloudí…? Mrazivé počasí oba brzy unaví.

 

Odpočívajícího mladíka, spícího v závěji, tu najde Kateřina, prostá dívka, která slouží v nedalekém hostinci u zlé macechy. Pohled na jeho pěknou tvář její srdce rozehřeje. Netuší, že tím neznámým je kníže Jan, nový pán kraje.

 

 

A tak jej Kateřina neváhá probudit dobře mířenou sněhovou koulí. Ta zasáhne spáče rovnou do klobouku. Kníže se poleká, ale jakmile před sebou spatří spanilou dívku, která mu připadá jako zimní pohádková víla, jeho oči se vesele rozsvítí…

 

 

Chce si ji odvést na svůj hrad a oženit se s ní. Lásce ale hodlá všemi prostředky zabránit dívčina zlá macecha. Když se dozví, že Jan nastoupil službu u krále, zfalšuje dopis knížete a jeho jménem přikáže, aby dívku shodili z hradní věže.

 

 

Bystrá Eliška, mladičká sestra knížete Jana, dopisu nevěří a neštěstí zabrání. Kolik nástrah musí Kateřina vytrpět, než se opět se svým milým setká?

 

 

Divácky rozporuplně přijato:

 

Proč musí být hlavní hrdinka tak BLBÁ?? Jako kdyby se ztratil prostředek scénáře a nikdo si toho nevšiml…

 

Baladický pohádkový příběh natáčený v pěkných exteriérech i interiérech. Hudební složka byla výborná.

Zadní strana 

Žánr: Pohádka

Země původu: Česká republika

Rok vzniku: 1998

Délka: 55 minut

Kinopremiéra v ČR: 19. října 2006

Režie: Kryštof Hanzlík

Námět: Božena Němcová

Scénář: Jiří Reichel, Janoš Vaculík

Dramaturgie: Šárka Baborovská

Produkce: Ivana Jaroschy, Majka Nedbálková

Hudba: Pavel Fanta, Kryštof Hanzlík, Marek Štifter

Kamera: Roman Pavlíček

Střih: Ondřej Pechar

Architekt: Leopold Zeman

Kostýmy: Alexander Kiss, Jarmila Chotěborská, Elen Horská

Společnost: Česká televize

Hrají: Nikola Votočková (Kateřina), Marek Taclík (kníže Jan), Hana Ševčíková (macecha), Martin Sitta (podomek Jakub), Ester Geislerová (Eliška), Jiří Menzel (komoří), Jakub Špalek (důstojník Pierre), Marek Ronec (pobočník Zbyšek), Jakub Saic (pobočník Martin), Otmar Brancuzský (kupec), Martin Sobotka (posel), a další

 

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 2.0, 1.0 česky

Titulky: žádný

Obraz: barevný 4:3

Bonus: žádný