Codi – Svobodní zednáři a ztracený symbol

A vydavatelství Codi dnes v úterý 5. ledna 2009 ještě jednou. Za 49,- Kč je ke koupi další z dokumentů o záhadách, tajemstvích, spiknutích a čertvíčím ještě – Svobodní zednáři a ztracený symbol.

Takže jelikož se jedná o další neoznámený titul, jen upoutávka z přední strany obalu – Unikátní záběry odhalující dosud nezveřejněná tajemství.

 

A doplňme, co nám tvrdí obálka:

 

Dan Brown – známý americký autor bestsellerů – Da Vinciho kód, Andělé a démoni a dalších, vydal novou knihu: Ztracený symbol: Pravda a fikce.

 

Téma knihy je samo sebou velmi atraktivní. Zabývá se mýty opředenou organizací Svobodných zednářů, původně vzniklou v temném středověku k uchování profesionálních tajemství stavitelů chrámů. Ta se v pozdějších dobách stala společenstvím lidí, nemajících již většinou se stavitelským řemeslem nic společného, lidí, kteří chtěli stavět svět a lidskou společnost na pevně určených pravidlech, přejících si, aby uspořádání společnosti ctilo vyšší božský řád, byť jím nebyl myšlen bůh v křesťanském slova smyslu.

 

V našem dokumentu se vrátíme k dávné i nedávné historii Svobodného zednářství, ale budeme zkoumat hlavně jeho současnost. Unikátní záběry z mnoha míst světa nám budou odhalovat dosud nezveřejněná tajemství zednářů a rozplétat klubko pověr a mýtů kolem jejich činnosti. Podíváme se na konspirační teorie podezřívající zednáře ze snahy ovládnout svět, podíváme se na některé události, jež s nimi byly, ať již zaslouženě, či nezaslouženě, spojovány v nedávné minulosti. Budeme klást otázky Svobodným zednářům, budeme se ptát nepřátel a kritiků, a také se budeme ptát jejich příznivců…

 

Údaje o DVD:

Délka: cca 45 minut

Zvuk: 2.0 česky

Titulky: žádné

Obraz: barevný 16:9 

Bonus: z nabídky Codi