Blesk pro ženy – Tajný román

V obvyklém termínu Blesk pro ženy nabídne 11. ledna 2010 další romantické televizní dílko od Barbary Taylor Bradford, tento týden je to Tajný román za 49,- Kč. Ztratila se ve vášni… Našla se v lásce…

Vanessa, která se stala šéfkou velkého obchodního domu, cestuje do Benátek, aby nakoupila pro neustále se rozrůstající síť obchodů rodinného podniku. Vanessa je zasnoubená se Stephanem. Není však přesvědčená, že právě on je ten pravý do manželství.  V Benátkách se střetává s Billem Fitzgeraldem, irským televizním válečným zpravodajem, který si do města přijel oddechnut po dlouhém a únavném pobytu ve východní Evropě. Bill je očarován její krásou a Vanessa považuje nezávazný vztah s Billem za příjemné rozptýlení. Stráví spolu pár dní i nocí. Bill je totiž úplně jiný než její snoubenec Stephan, za kterého se má brzy vdát, a který je pravou rukou jejího otce. Po vychladnutí z vášnivého citového vzplanutí se Vanessa rozhodne na vše zapomenout, vrátit se domů k svému snoubenci a nadějné kariéře. Přinutí Billa, aby ji slíbil, že ji už nikdy nezavolá.

Po návratu domů si Vanessa uvědomí, že její představy o budoucnosti rodinného podniku jsou celkem jiné než představy jejich rodičů a Stephana. Dochází ke konfliktu a telefon, jako kdyby to bylo dopředu načasované, zazvoní právě v nejnapjatější chvíli. Bill a jeho malá dcerka zvou Vanessu, aby je navštívila u nich doma v Dublinu. Vanessa odmítá, protože cítí, že kdyby přijala toto pozvání, možná by se už nikdy nevrátila zpět. Když se večer vrátí domů, čeká ji na stole kytice s letenkou do Dublinu. Tak jako v Benátkách, i zde oba stráví nejnádhernější a nejromantičtější chvíle svého života. Dohodnou se, že se setkají za týden v Benátkách, hned potom, kdy se Bill vrátí z cesty do válečné oblasti na Balkáně, kde má uskutečnit interview s významným diplomatem. Po návratu z Dublinu se zamilovaná Vanessa rozchází se Stephanem. Večer před odjezdem do Benátek, když Vanessa pracuje ve svém ateliéru, se v televizním vysílání objeví zpráva o reportérovi, kterého zastřelili při natáčení ve vojenské oblasti, a jehož tělo zmizelo. Vanessa se zhroutí, když si uvědomí, že oním reportérem je Bill.

Vanessa a Billova matka cestují společně do východní Evropy, kde zjistí, že tělo se sice našlo, ale je spálené a není možné ho identifikovat. Zdá se, že jde o Billa, když mezi tělesnými pozůstatky objeví jeho prsten. Citově vyčerpané se obě ženy vracejí do Dublinu. Rozhodnou se, že Billově dceři tuto hroznou událost oznámí až tehdy, když dokáží najít vhodná slova a příležitost. Dřív, než jsou nuceny to udělat, obě oněmí překvapením, když uvidí, jak k jejich domu kráčí Bill, zničený a otrhaný, ale připravený na to, aby začal nový život s třemi ženami, které jsou pro něho vším.

Žánr: Romantický / Drama

Země původu: USA

Rok vzniku: 1999

Délka: 92 minut

Původní název: (Barbara Taylor Bradford’s) A Secret Affair

Světová premiéra: 27. října 1999 – USA

Režie: Bobby Roth

Námět: Barbara Taylor Bradford (román)

Scénář: Carole Real

Produkce: Andrew Adelson, Tracey Alexander, Robert Bradford, James Flynn, Morgan O’Sullivan

Hudba: Stephen McKeon

Kamera: Eric Van Haren Noman

Střih: Armen Minasian

Kostýmy: Grania Preston

Společnost: Adelson Entertainment / Tracey Alexander Productions

Natáčeno: Dublin, County Dublin, Irsko / Leixlip Castle, Leixlip, County Kildare, Irsko / Benátky, Veneto, Itálie

Hrají: Janine Turner (Vanessa Shawová), Paudge Behan (Bill Fitzgerald), Fionnula Flanagan (Drucilla Fitzgeraldová), Robert Mailhouse (Stephen Rocken), Gia Carides (Mimi), Michael J. Reynolds (Charles Stewart), Jana Sheldon (Patricia Stewartová), Sarah Bolger (Helena Fitzgeraldová), Alessandro Bressanello (Ital), Maura Plenzio (Rosa), Eugene O’Brien (Francis), Mark Ivanir (Danko), Frank O’Sullivan (Zoran), Alan Stanford (O’Connor), a další

 

Údaje o DVD neznámé:

 

Zvuk:

Titulky:

Obraz: barevný 4:3 (podle imdb.com 1,33:1)

Bonus: