Intersonic – Oko 3

Dalším oznámeným titulem InterSonicu na pulty někdy v týdnu od pondělí 1. února 2010 je další kousek Oko 3 za 59,- Kč v obálce KlikTV v řadě Svět hororu. Co vidíme, nemusí být skutečná realita… Na pultech od středy 3. února 2010.

O našem světě existuje mnoho teorií. Například, že rozhodně není jediný. Že naše existence je pouze křižovatka pro nespočetné ostatní dimenze – známé i neznámé. Broukáme si melodie, které jsme nikdy neslyšeli. Vidíme věci, které nejsou jinými viditelné. Většina z nás to ignoruje. Ale stále jsou mezi námi ti, kteří jsou trochu rozdílní – reagují na tyto podněty – riskují všechno i svůj život, aby našli pravdu. Zažívají to mohutné vzrušení v možnosti pohlédnout na „druhou" stranu… Alespoň jednou… Byť naposled.

 

 

Chongkwai očekává návštěvu přátel z Hong Kongu. Krátce po jejich příjezdu se začnou bavit tím, že si vykládají strašidelné duchařské historky. Během povídání jim Chongkwai ukazuje starodávnou rodinnou památku. Knihu – Deset způsobů, jak spatřit duchy. Všichni mají strach, nikdo to neumí, ale zvědavost je silnější. A tak se společně podle starodávného návodu pouští do vyvolávání duchů ze záhrobí. Seance je úspěšná. Na jedno ovšem zapomněli. Nikdy neurážej ani jinak nerozčiluj ducha, kterého vzýváš. Po seanci mají hlavu plnou nejrůznějších myšlenek. Nikdo si nevšimne, že nejsou v místnosti sami…

 

Divácky hodnoceno podprůměrně, takže údajně – s původním Okem to nemá nic společného, originální název obsahuje číslovku, odkazují na počet možných způsobů komunikace s duchy. Ani horor, ani komedie, dílku chybí scénář a vypadá jak tvůrčí improvizace.

Žánr: Horor / Komedie / Thriller

Země původu: USA / Hong Kong / Thajsko

Rok vzniku: 2005

Délka: 85 minut

Původní název: Gin gwai 10

Světová premiéra: 24. března 2005 – Hong Kong, Singapur

Režie: Oxide Pang Chun, Danny Pang

Scénář: Oxide Pang Chun, Danny Pang, Mark Wu

Produkce: Peter Chan, Lawrence Cheng, Jo Jo Yuet-chun Hui, Eric Tsang

Hudba: Payont Permsith

Kamera: Decha Srimantra

Střih: Curran Pang

Kostýmy: Stanley Cheung, Surasak Warahitcharoen

Společnost: Applause Pictures / Ruddy Morgan Productions

Natáčeno: Thajsko

Hrají: Bo-lin Chen (Tak/Ted), Yan Kam Ching (rozzlobená žena v autobuse), Ng Wing Chuen (majitel novinového stánku), Leung Cjun Fai (dítě), Yu „Chris" Gu (Gofei), Tanyapan Jansiw (posedlá dívka), Chan Yui Kei (tanečník breakdance), Bongkoj Khongmalai (mysteriózní thajská dívka), Isabella Leong (April), Ray MacDonald (Chongkwai), Lee Siu Ming (muž s papírovou panenkou), Pisamai Pakdeevijit (Chongkwaiova matka), Viparat Saejing (dívka ve vojenském příběhu), Or Fei Tat (tanečník breakdance), Boonsong Vaesong (hlavní mnich), Wong Pui Wah (žena v autobuse), Kate Yeung (May), Nicha Youngvisat (Chongkwaiova matka zamlada), a další

 

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 5.1 čínsky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 (podle imdb.com 1,85:1)

Bonus: trailery