Blesk – Přežít může jen jeden

Blesk na pondělí 8. února 2010 přichystal další názvovou šarádu a nabídne film Přežít může jen jeden za 49,- Kč. Domácí databáze toto dílo znají pod názvem Zběsilost nebo Zuřivost, hodnocení mezi 20 až 35 procenty dává tušit, že i přes silná jména v hereckém ansámblu bude asi lepší šetřit.

Mnoho zločinů se rodí jako důsledek psychické poruchy. Jde-li však o bývalého vojáka, může taková porucha nabýt až obludně nebezpečných rozměrů.

 

Nick je agent FBI a pracuje na likvidaci gangu, který je veden sexuálním psychopatem Dacym, který vraždí mladé nevinné ženy. Dacy musel mít brutální sklony už před vstupem do armády, v důsledku válečných zranění však doslova zdivočel a s bandou věrných řádí v kanadských horách.

 

Nick je však náhle z případu odvolán svým šéfem Taggarem a vyšetřováním je pověřena nezkušená policistka Kelly. Ta ani netuší, že mezi Nickem a jeho šéfem Taggertem je nevyřešený dávný spor a souboj kdo z koho.

 

V televizním pořadu Kelly varuje veřejnost před Dacym a zveřejňuje jeho sexuální úchylku, ke které přišel ve Vietnamu. Rozlícený Dacy se Kelly zmocní a přitom Nicka postřelí.

 

Dochází k závěrečnému zúčtování, kdy proti sobě stojí tři zběsilí muži s vědomím, že přežít může jen jeden.

 

Špičkový akční snímek, o kterém Lorenzo Lamas prohlásil, že je to to nejlepší, co do té doby natočil.

 

Za všechny citáty jeden:

 

Nový účes Lorenzovi sluší, ale i kdyby byl dohola, tak ho to nezachrání…

 

Žánr: Drama / Akční / Mysteriozní / Thriller

Země původu: USA

Rok vzniku: 1997

Délka: 92 minut

Původní název: The Rage

Režie: Sidney J. Furie

Scénář: Sidney J. Furie, Greg Mellott

Produkce: Daniel Grodnik, Peter R. Simpson, Robert Snukal

Hudba: Paul J. Zaza

Kamera: Donald M. Morgan

Střih: Nick Rotundo

Kostýmy: Glenn Ralston

Hrají: Lorenzo Lamas (Nick Travis), Kristen Cloke (Kelly McCordová), Gary Busey (Art Dacy), Brandon Smith (Sheriff Dobson), Tiani Warden (Cyndi), Dell Yount (Bobby Joe), David Carradine (Lucas McDermott), Roy Scheider (John Taggart), David Jensen (agent Green), Russ McGinn (koroner), Dick Kyker (vůdce), Ashlee Nicole (seržant Greta), Terra Allen (Sheila Connerová), Kaye Wade, Shannon Lavender (matka), Jeff Doucette (Dr. Arnold), Mark G. Allen (mechanik), Richard Mitchell, Jim Platt (mluvčí), Lynn Peterson (řidič), Gary Gingold (zástupce Gary), Jenny McShane (matka zabitého chlapce), a další

 

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD9 4:3

Bonus: žádný