North Video – Pohyblivý terč

Film stejného českého názvu už jsme tu měli, tentokrát je hlavní hrdina někdo jiný, ale ono je to asi jedno… North Video přichází s dalším premiérovým titulem a v pátek 12. února 2010 bude na pultech Pohyblivý terč za 49,- Kč. Michael Dudikoff v akčním dramatu!

Sonny je lovec lidí, denně riskuje život, a proto chce s tímhle kšeftem skončit. Dostane ale nabídku 20.000 dolarů, když najde syna majitele restaurace. Ten je ale při honičce zabit a Sonny teď musí očistit své jméno.

 

Hlavním hrdinou akčňáku, vhodného  pro skalní příznivce žánru, je Sonny Mc Clean, sympaťák, který se zbraní umí zacházet stejně zručně, jako kdyby vyrostl na Divokém západě. Živí se lovením uprchlíků, takže má nepřátele pomalu všude, kam pohlédne.

 

 

Jednou vezme kšeft, který by jinak nevzal ani náhodou. Rodiče pěkného proutníka zastavili svůj podnik na kauci a syn utekl a teď prosí doslova se slzami v očích. Sony má za úkol najít ho a předvést jej k soudu, ale běžná akce se komplikuje. Rodiče totiž nejsou rodiče a "syn" je určen k zabití. Navíc těhotná manželka žádá klidnější život a změnu povolání. Nechce vychovávat sirotka. Sony se své práce nechce vzdát, ale přichází chvíle, kdy si i on hrábne na samé dno…

 

 

Triky, kaskadérské kousky, bojové akce, výbuchy, trocha lákavé erotiky, honičky na sněžných skůtrech – klasický akční film s podprůměrným hodnocením. A to je asi tak všechno, co se dá zjistit.

Pohyblivý cíl,

pohyblivý cíl

prej vydrží, prej vydrží, prej vydrží dýl…

 

Zadní strana obalu 

 

Žánr: Akční / Thriller / Drama

Země původu: Kanada / USA

Rok vzniku: 1997

Délka: dle některých zdrojů 106 minut, na DVD je 85 minut

Původní název: Moving Target

Režie: Damian Lee

Scénář: Kevin McCarthy, Mark Sevi

Produkce: Brad Wm. Clark, Helder Goncalves, Damian Lee, Bill Marks, Andrew Stevens

Hudba: David Lawrence

Kamera: David Pelletier

Střih: Paul G. Day

Kostýmy: Anna Dal Farra

Společnost: Moving Target Film Productions Ltd. / Royal Oaks Entertainment Inc.

Natáčeno: Stouffville, Ontario, Kanada / Toronto, Ontario, Kanada

Hrají: Michael Dudikoff (Sonny Mc Clean), Ardon Bess (Jake), Michelle Johnson (Casey), Billy Dee Williams (detektiv Don Racine), Tom Harvey (Murray), Noam Jenkins (Danny), Len Doncheff (Tuzla), Patrick Gallagher (Jonish Kukoc), Peter Boretski (Lazlo), Michael Bernardo (Boris), Robert Thomas (Trey), Tig Fong (Jorge), Lauro Chartrand (Benny), Tom Melissis (instruktor), Shannon Klassen (těhotná), Patrick Ezerzer (Andre), Josette Garoufallis (Dominatrix), Vida Asante (striptérka), a další

 

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD5 4:3  

Bonus: trailery, nejen pro nejmenší