Aha! – Úžasná planeta DVD 3

 

Pondělní Aha! společně s KM Recodrs a North Video v ediční řadě Světový dokument přináší v pondělí 26. ledna 2009 třetí disk série výběrových programů královny dokumentárních filmů – BBC Motion Gallery. Cena disku 49,- Kč.  

 

Divoká Afrika 

 

Černý kontinent nabízí víc než koupání na egyptských plážích. Afrika prochází několika klimatickými pásmy, podle nichž se mění charakter přírody. Zdánlivě neživá Sahara přechází do mnohotvárné savany, kterou putují stáda žiraf, slonů a antilop doprovázených šelmami. V divokých džunglích Konga žijí ohrožené horské gorily a na úbočích Kilimandžára dorůstají jedinečné senecie až do výše pěti metů.

 

Příroda Jižní Ameriky 

 

Jihoamerický světadíl je obzvláště pro Evropana nekonečně podivuhodným územím. Od amazonských pralesů přes vrcholky And až třeba po Atacamskou poušť v Chile – všude můžeme objevit živočišné a rostlinné druhy, které jsou neuvěřitelně odlišné od přírody, jakou známe v našich končinách.

 

Život v národních parcích 

 

Lidé už si uvědomili, že příroda je v ohrožení. To opravdu nejcennější je přísně chráněno v parcích po celém světě. Nejde jen o jednotlivé druhy rostlin a živočichů, ale i o celé ekosystémy, jejichž zánik by znamenal nenahraditelnou ztrátu. Podívejme se do nejznámějších parků za těmi největšími poklady.

 

Divy přírody 

 

Procestujme nejúžasnější místa naší planety! Oblasti věčného ledu v nejvyšších horách světa i neuvěřitelného horka drsných skalisek v poušti. Ze zátok tajuplné Amazonky se přesuneme na nejrozsáhlejší útes a pak do nejhlubšího jezera.

 

Zadní strana obalu 

 

 

Menu DVD 

 

Údaje o DVD:  

 

Výběr kapitol 

 

Délka: 170 minut

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky  

Titulky: česky 

 

Nastavení zvuku a titulků 

 

Obraz: barevný PAL DVD9 4:3

Bonus: žádný