Forum Home Entertainment Czech – Casanova

Možná, snad, předpokládejme… Forum Home Entertainment Czech v edičním předpokládání mělo v Kolekci pro ženy na pondělí 22. února 2010 titul Casanova za 99,- Kč. Milostný život nejslavnějšího svůdníka všech dob od režiséra filmu Čokoláda k dostání "už" v úterý 23. února 2010.  

Ve stylu Zamilovaného Shakespeara přichází vzletná romantická komedie, která se odehrává v čarokrásném prostředí historických Benátek a kromě příběhu upoutává i fascinující výpravou a kostýmy.

 

Benátky, 18. století. On byl legendárním dobrodruhem, jehož milostné úspěchy se staly inspirací pro tucty dalších generací svůdců.

 

 

 

Ona byla nejnadanější spisovatelkou své doby, která čekala na vzácného muže s opravdovým pochopením pro věrnost a vášeň.  

 

Poprvé ve svém životě musí notorický svůdce Casanova čelit rovnému soupeři, když svůdná Francesca udělá to, co si notorický svůdce žen nedovedl nikdy představit – odmítne ho.

 

 

 

Tentokrát narazila kosa na kámen. Chytrostí, úskoky i v převlečení se Casanova dostává blíže a blíže k Francesce. Pouští se ale do nejnebezpečnější hry svého života. Hry, ve které riskuje nejen svůj život a pověst, ale také jedinou šanci na skutečnou lásku.

 

Podle diváků rozverný a povedený příběh, po pomalém rozjezdu nezvykle sršící vtipem v překrásných Benátkách.

 

Žánr: Dobrodružný / Drama / Komedie / Romantický  

Země původu: USA

Rok vzniku: 2005

Délka: 107 minut

Původní název: Casanova

Světová premiéra: 3. září 2005 – Itálie (Venice Film Festival)

Kinopremiéra v ČR: 16. března 2006

Režie: Lasse Hallström

Scénář: Jeffrey Hatcher, Kimberly Simi, Michael Cristofer

Produkce: Su Armstrong, Betsy Beers, Guido Cerasuolo, Michel Cheyko, Mark Gordon, Leslie Holleran, Gary Levinsohn, Adam Merims, Richard L. Fox

Hudba: Alexandre Desplat

Kamera: Oliver Stapleton

Střih: Andrew Mondshein  

Kostýmy: Jenny Beavan

Společnost: Touchstone Pictures / The Mark Gordon Company / Gondola Pictures / Power

Natáčeno: Benátky, Itálie / Vicenza, Itálie

Hrají: Heath Ledger (Casanova), Sienna Miller (Francesca Bruniová), Jeremy Irons (biskup Pucci), Oliver Platt (Paprizzio), Lena Olin (Andrea), Omid Djalili (Lupo), Stephen Greif (Donato), Ken Stott (Dalfonso), Helen McCrory (matka Casanovy), Leigh Lawson (matčin milenec Tito), Tim McInnerny (dóže), Charlie Cox (Giovanni Bruni), Natalie Dormer (Victoria), Philip Davis (Guardi), Paddy Ward (Vittorio), Ben Moor (Andolini), Adelmo Togliani (Fulvio), Lidia Biondi (babička Casanovy), Eugene Simon (Casanova v 11 letech), Robert Levine (kardinál Lopresta), Lauren Cohan (sestra Beatrice), Danielle Baker (sestra Magdalene), Clive Riche (profesor Bennetto), Marta Bellocchio (maskovaná kráska), a další 

 

Lokalizace disku

 

Menu DVD 

 

Údaje o DVD:

 

Výběr kapitol 

 

Nastavení 

 

Zvuk:  Dolby Digital 5.1 anglicky, 5.1 rusky, 2.0 česky, 2.0 maďarsky, 2.0 polsky

 

Dostupné jazyky 

 

Titulky:  česky, anglicky, polsky, maďarsky, hebrejsky, rusky, litevsky, lotyšsky, estonsky, srbsky, chorvatsky, slovisnky, anglicky pro sluchově postižené

 

Dostupné titulky 

 

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 (2,35:1)

 

Bonusová výbava 

 

Bonus: Jak se natáčel Casanova (Creating An Adventure), Módní dobové kostýmy (Dressing In Style), Rozšířená scéna z filmu (Extended Sequence "Hidden In Plain Sight"), Benátky a kouzlo renesance (Visions Of Venice), Komentář režiséra Lasse Hallströma (Audio Commentary) – vše v původním znění s českými titulky 

 

Výběr audiokomentáře k filmu