North Video – Padre

North Video si opět hraje se zájemci hru na zmatení nepřítele a v pondělí 22. února 2010 hlášená premiéra filmu s českým názvem Padre nese v originále název The Jourenyman. Ke koupi za 49,- Kč údajně klasický western z roku 2001. Znáte ho někdo? CSFD ani píp. Dva bratři, dvě odlišné cesty a jeden krvavý osud…

Vydavatel uvádí:

Nehostinná země, drsní chlapi a kolty proklatě nízko… to je Divoký západ!

Třináct let uplynulo od rozdělení dvou bratrů, teď se opět shledjí. Jeden ve službách zákona, druhý bandita – postaví se proti sobě se zbraní v ruce?

A doplňme o pokus o překlad dalších informací:

Jejich cesty se rozdělily poté, když se stali svědky zavraždění svého otce – starší syn se pokusil zahnat nájezdníky, byl gangem zajat, přinucen snášet život plný mučení a krádeží a stal se závislým na morfiu, zatímco mladší syn byl vychován tajemným mexickým knězem.

Kupodivu taková „netradiční“ zápletka si nese na imdb.com skóre 6,1 z 10, sice jen 129 hlasy, ale nemusel by to být až takový propadák (když teď westerny vynechává Blesk).

I když zahraniční zdroje hodnotí pokus o spaghetti western v tradičním duchu Sergia Leoneho jako poněkud kostrbatý…

Obrazovka z DVD

A co nám praví obal:

Dva bratři, dvě rozdílné cesty, jeden krvavý cíl.

Jako malé děti zázrakem přežily, když jejich farmu vyplenili neznámí jezdci. Mladší z bratrů se ukryl ve stavení, staršího bandité odvlekli spoutaného v sedle.

O třináct let později přepadli kancelář důlní společnosti se sejfem nabitým penězi ozbrojenci vedení krvežíznivou stvůrou, která táhla krajem a nechávala za sebou spoušť. Při přestřelce se vůdci bandy podařilo nepozorovaně zmizet i s penězi.

Obrazovka z DVD

Po jeho stopách se vydávají ochránci zákona a na úpatí Skalistých hor se oba bratři po letech setkávají – postaví se proti sobě se zbraní v ruce?

Zadní strana obalu

Žánr: Western

Země původu: USA

Rok vzniku: 2001

Délka: 94 minut

Původní název: The Journeyman

Režie: James Crowley

Scénář: James Crowley

Produkce: Eric L. Beason, Howard Carey, Lisa D. Carey, Brunson Green, Bryant Jackson, Daniel J. Shaw

Hudba: Graham Reynolds

Kamera: Ronn Schmidt

Střih: Mark Coffey

Kostýmy: Henley Green

Společnost: Harbinger Pictures / Eleven Pictures

Natáčeno: Lajitas Resort – FM 170, Big Bend, Texas, USA

Hrají: Brad Hunt (Morphinist), Daniel Lapaine (Journeyman), Dash Mihok (Walter P. Higgs III), Arie Verveen (Horace Marywell), Barry Corbin (Charlie Ledbetter), Assumpta Serna (Cleopatra), Burton Gilliam (Silas Bishop), John Beasley (Cleofas), León Singer (Lucio Buenstro), Christopher Dahlberg (Dixie Little), Willie Nelson (Samuel Hancock), Joe Stevens (Ezechiel Gore), Octavia Spencer (Black Belly), Boots Southerland (Doc), Daniel Grant (barman), James Crowley (Jonathan Limo), Matt Bearden (pan Bob), Tate Taylor (Chester Patton), L. J. Burleson (zloděj Frank), Bela Armandariz /Jose Buenostro), Alex Armandariz (Chana Buenostrová), a další

Údaje o DVD:

Menu DVD

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky (zahraniční vydání udávají angličtinu 5.1)

Titulky: česky

Nastavení zvuku a titulků

Obraz: barevný PAL DVD5 4:3 (zahraniční vydání udávají 16:9)

Bonus: trailery, nejen pro nejmenší