ABCD Video – Nejkrásnější místa světa 25 – Jordánsko

Další šance poznat exotické destinace bude ve středu 24. února 2010 díky ABCD Video, ke koupi se nabízí DVD Nejkrásnější místa světa 25 – Jordánsko za 49,- Kč

Jordánsko leží v srdci oblasti Muslimů. Bylo založeno roku 1946 na ruinách Otomanské říše. Ve filmu navštívíte hlavní město Amman, kde žije třetina obyvatel země. Starobylá historická místa, moderní čtvrtě a noční život města vás určitě překvapí. Na tzv. Zámecké cestě si prohlédnete pevnost Qasr el Kharaneh, rezidenci kalifa Qasr Amra, oázu Azraq v Arabské poušti Nefoud i římskou pevnost Qasr el Hallabat. Uvidíte zbytky pouštního města z 1. stol př.n.l. Umm el Jamal, ležící na karavanové cestě do Damašku. S kamerou se vydáte pouští a údolím řeky Jordán k Mrtvému moři. U města Madaba navštívíte biblické místo Mount Nebo, kde se Bůh setkal s Mojžíšem a hlubokým údolím Wadi Mujib se dostanete k pevnosti Kerak. Pouštní dálnicí se pak přesunete na jih země, do míst, kde se nachází hrobka Mojžíšova bratra Árona a k historickému pohřebišti Petra s hrobkou El Khazneth. Osvěžení najdete v přímořském středisku Rudého moře Aqaba. V Údolí měsíce, ve vesnici Wadi Rum a jejím okolí, se seznámíte se životem Beduínů ….  

Na disku jsou tyto kapitoly:  

01. AMMAN

02. QASR EL KHARANEH

03. QASR AMRA

04. JERASH

05. ŘEKA JORDÁN

06. MADABA

07. KERAK

08. DANA

09. SHAUBAK

10. PETRA

11. AQABA

12. WABI RUM

 

Další informace získáte po vložení disku do DVD mechaniky vašeho PC, který automaticky spustí multimediální přílohu DVD.

Zadní strana 

Předpokládané bonusy (ukázky z dalších filmů na DVD):

 

01. Paříž

02. Egypt

03. JOTA

04. Aljaška – Duch divočiny

05. Erupce Sv. Heleny

06. Kaňon Zion – Poklady bohů

07. Medvědi

08. Nejkrásnější místa

09. Pacifický ohnivý kruh

10. Pátrání po velkém žralokovi

11. Solarmax

12. Tropický deštný prales

13. Velkolepý Sever

14 Afrika- Serengeti

15. Vlci

16. Ztracený svět

 

Údaje o DVD:

 

Délka: cca 53 minut + cca 25 minut bonusy

Zvuk: Dolby Digital 2.0 česky

Titulky: žádné

Obraz: barevný PAL DVD5 4:3

Bonus: Ukázky z dalších DVD