Bontonfilm – Děti noci

Bontonfilm zatím ve vydávání pátečních titulů skluz nemá a tak 26. února 2010 můžeme čekat další titul Kolekce Českého lva za 69,- Kč s názvem Děti noci. Film, který vás donutí vyjít v noci ven. O křehkém přátelství, lásce a naději.

Pražský Karlín je začarovaným kruhem, z něhož není pro mladé ztracence úniku. Hrdinkou příběhu ze současné Prahy je mladá dívka Ofka, která po nečekaném rozchodu s přítelem a zradě své nejlepší kamarádky marně hledá smysl života v dnešní době.

 

 

Propadla zvláštní letargii: zatímco většina jejích spolužáků ze střední školy pokračuje ve studiu, ona odmítá opustit šalebné pohodlí dětství, jež se však rychle začíná měnit v dusnou past. Občas zaskočí za partičkou popíjející ve vltavském přístavu, potuluje se ulicemi s podivínským Ubrem, který z popelnic fascinovaně loví odložené věci a zaujatá sama sebou nevnímá, že ji beznadějně miluje, vyhýbá se Mírovi, jenž ji naopak milovat přestal.

 

 

Prodává v nonstop obchůdku svého švagra Edy a nechává kolem sebe poletovat střípky zmarněných osudů stálých i náhodných zákazníků i těch dávných kamarádů, kteří stejně jako ona skutečně žijí pouze v noci.

 

 

Až loupežné přepadení, jehož obětí se v nonstopu stane, probudí Ofku z její letargie…

 

Její cesta za světlem a prvními kroky vlastního sebevědomí je poznamenána šrámy a bolestnými konflikty a je vykoupena i ztrátou míst, které k jejími dětství neodlučitelně patřily.

 

 

Podle diváků poněkud nereálný příběh, mírně chtěný, nudný a banální, leč atmosférický, koukatelný a slušně zahraný. Tak si vyberte…

Žánr: Drama

Země původu: Česká republika

Rok vzniku: 2008

Délka: 80 minut

Kinopremiéra v ČR: 25. září 2008

Režie: Michaela Pavlátová

Pomocná režie: Marek Juráček

Dramaturgie: Kristián Suda

Scénář: Irena Hejdová, Michaela Pavlátová

Produkce: Šárka Dvořáková, Kateřina Černá, Petr Oukropec, Jiří Koštýř, Jaroslav Kučera

Hudba: !DelaDap

Kamera: Martin Štrba

Střih: Tonička Janková

Kostýmy: Jaroslava Procházková

Zvuk: Daniel Němec

Výprava – architekt: Jan Novotný

Společnost: Negativ s.r.o. / Česká televize

Hrají: Martha Issová (Ofka), Jiří Mádl (Ubr), Jan Dolanský (Míra), David Novotný (Eda), Kristýna Fuitová-Nováková (Martina), Lenka Termerová (matka), Václav Helšus (otec), Simona Babčáková (Lucie, sestra Ofky), Igor Chmela (Vláďa), Jana Hubinská (doktorka), Lucie Fráňová (Petra), Jakub Prachař (Petřin kluk), Lejla Belkhellfa (malá Ofka), Lenka Stolařová (Inka), Tomáš Jeřábek (Pepa), Olga Marie Michálková (Maruška), Lilly Miriam Vránová (Ubrova matka), Jaro Cossiga (malíř), Charlotte Falrmanová (malířka), Marie Nevrlá (stařenka), Jiří Kaftan (starý pán), Vratislav Hlavatý (vysloužilý rocker), Aida Abbasová (rockerova krasavice), Jan Slovák (tenký pán), Zuzana Stivínová, a další

 

Údaje o DVD neznámé:

 

Zvuk: Dolby Digital 5.1, 2.0 česky

Titulky: česky pro neslyšící, anglicky

Obraz: barevný 16:9

Bonus: Film o filmu, Krátký film Michaely Pavlátové LAILA, Udílení cen MFF Karlovy Vary, Fotogalerie