North Video – Agentura Jasno, disk 1

Na jedné straně nespecifikované problémy a přesuny termínů (snad) na příští týden, na straně druhé oznamování nových titulů. North Video na právě vydávaná DVD zařadil upoutávku a možná se už podle některých zdrojů (i když stránky vydavatele nic neuvádějí) v pátek 26. února 2010 dočkáme rozjetí další televizní série Agentura Jasno, předpokládejme obvyklých 49,- Kč. Opět se jedná o seriál, běžící na obrazovkách stanice Prima. Zatím tedy informace s rezervou. Vyšlo po celé řadě odkladů v pátek 26. března 2010.

Psych (jak zní původní název) je komediální krimi seriál stanice USA. Shawn Spencer oplývá úžasnými schopnostmi. Je velmi všímavý, inteligentní, disponuje fotografickou pamětí a vynikající dedukcí. Už odmala ho jeho otec učí těchto schopností využívat a pilovat je. Doufá v to, že z malého Shawna bude jednou skvělý policista, jako byl jeho otec.

 

 

Jenže dospělý Shawn je pohodlný člověk, který střídá jedno zaměstnání za druhým a přivydělává si tím, že dává tipy policii. Často totiž dokáže určit pachatele jen z běžné televizní reportáže. Když si takhle jednou jde opět vyzvednout šek s odměnou na policejní stanici, vyšetřovatelé ho podezírají z toho, že byl u všech zločinů komplicem, protože není možné, aby dokázal vždy tak snadno určit pachatele. Předstírá proto, že je senzibil. Díky svým schopnostem se mu daří přesvědčivě klamat jak policii, tak všechny ostatní.

 

 

Jednou se připlete k vyšetřování případu a na pomoc si téměř proti jeho vůli pozve svého kamaráda Guse, se kterým po nečekaně rychlém úspěšném vyřešení případu zakládají detektivní agenturu. Tak započne jeho dlouhodobější spolupráce s policejním oddělením při vyšetřování rozličných případů. Seriál je plný gagů a situační komiky.

 

 

Jak a kdy bude seriál vycházet, to se uvidí, zatím existují 4 sezony a lze předpokládat, že první vyjde pilotní film – podrobnosti například zde.

Citujme z obalu: V současné době jeden z nejepších krimiseriálů, plná vtipu a napětí. Shawna Spencera v dětství otec nutil, aby si vždy a všude všímal i těch nejmenších detailů. Díky tomu dnes například dokáže určit vraha jen podle televizní reportáže. Tomu ale příliš nevěří policie, a pro bystrého mladíka je tak jednodušší, když se začne vydávat za jasnovidce… Americký komediálně-kriminální seriál na 8 DVD.

Žánr: Krimi / Komedie / Mysteriozní / Televizní seriál

Země původu: USA / Kanada

Rok vzniku: 2006 – ??

Délka: pilot cca 75 minut, každý díl cca 42 minut

Původní název: Psych

Světová premiéra: 7. července 2006 – USA

Režie: Michael Engler

Scénář: Steve Franks

Produkce: Paulo De Oliveira, Steve Franks, Chris Henze, Tracey Jeffrey, Kelly Kulchak, Wendy Wallace

Hudba: Adam Cohen, John Robert Wood, Brandon Christy

Kamera: Gregory Middleton

Střih: David Crabtree, Brad Durante

Společnost: Pacific Mountain Productions / Tagline Television / Universal Network Television

Hrají: James Roday (Shawn Spencer), Dulé Hill (Burton ‚Gus‘ Guster), Corbin Bernsen (Henry Spencer), Timothy Omundson (Carlton Lassiter), Kirsten Nelson (Karen Vick), Anne Dudek (Lucinda), a další

 

Údaje o DVD neznámé:

 

Zvuk:

Titulky:

Obraz:

Bonus: