Blesk – Až na konec světa 2. DVD

Blesk v pátek 26. března 2010 vydává za 49,- Kč 2. DVD příběhu Až na konec světa. Na pokraji všech sil. Dokonalý portrét odvahy i zbabělosti.

Plavba napříč mořským peklem. Ambiciózní a sobecký mladý britský aristokrat Edmund Talbot se na samém počátku 19. století vydává na cestu do Austrálie, kde se má stát úředníkem koloniální vlády. Spolu s ním na přestavěné lodi britského námořnictva pluje na druhý konec světa také skupina lidí různých společenských vrstev, která chce na vzdáleném kontinentě začít nový život. Dlouhá cesta zvláštního společenství, které je uzavřeno dlouhé týdny ve stísněném prostoru lodi, vyvolává řadu emocí a odkrývá to nejlepší i nejhorší, co je obsaženo v lidské povaze.

Na pokraji všech sil.

Plavba silně poničenou lodí se pro všechny pasažéry stává skutečným utrpením. Edmund se snaží přesvědčit popudlivého kapitána Andersona, aby zvolil hladší cestu. Pokud se rychlost nezvýší, dojdou jim zásoby, ještě než dorazí do cíle. Edmunda čeká náročný úkol, při němž si bude muset vybrat mezi loajalitou nadřízenému a hlasem svědomí…

Žánr: Drama

Země původu: Velká Británie

Rok vzniku: 2005

Délka: celkem 270 minut (3 díly po 90 minutách)

Původní název: To the Ends of the Earth

Světová premiéra: 6. července 2005 – Velká Británie

Režie: David Attwood

Námět: William Golging (románová trilogie „Rites of Passage“ 1980, „Close Quarters“ 1987, „Fire Down Below“ 1989)

Scénář: Tony Basgallop, William Golding, Leigh Jackson

Produkce: Hilary Bevan Jones, Justin Bodle, Paul Frift, Lynn Horsford, Laura Mackie, Hilary Salmon, Lance Samuels

Hudba: Robert Lane

Kamera: Ulf Brantås

Střih: Philips Kloss

Kostýmy: Rosalind Ebbutt

Společnost: British Broadcasting Corporation / Power / Powercorp / Tightrope Pictures

Natáčeno: Richards Bay, KwaZulu-Natal, Jižní Afrika

Hrají: Benedict Cumberbatch (Edmund Talbot), Brian Pettifer (Wheeler), Victoria Hamilton (slečna Granhamová), Daniel Evans (Parson Colley), Robert Hobbs (nadporučík Cumbersham), Jared Harris (kapitán Anderson), Theo Landey (Bates), Jamie Sives (první nadporučík Summers), JJ Feild (nadporučík Severek), Tim Delap (pan Bowle), Chris Walker (Oldmeadow), Sam Neill (pan Prettiman), Paula Jennings (Zenobia), Richard McCabe (pan Brocklebank), Jonathan Slinger (pan Pike), Vanessa Pike (paní Pikeová), Kirsty Motzouris (Phoebe Pikeová), Kelly Motzouris (Annibel Pikeová), Adam wolf (Philips), Calum Callaghan (Willis), Joantham Pienaar (smilek), Tom fischer (Askew), Daniel Newman (Gibbs), Lionel Newton (Jones), Danelle Drury (paní Eastová), Damon Berry (pan East), James Alexander (Billy Rogers), Charles Dance (Sir Henry Somerset), Cheryl Campell (Lady Somersetová), Joanna Page (Marion Chumleyová), Niall Macgregor (nadporučík Benét), Adrian Waldron (Coombes), Joe Vaz (Markham), David Black (kapitán Phillip), a další

Menu DVD

Údaje o DVD:

Výběr kapitol

Délka: cca 91 minut

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky

Titulky: česky

Nastavení zvuku a titulků

Obraz: barevný PAL DVD5 16:9 (podle pravítka 1,78:1; podle imdb.com 1,33:1)

Bonus: žádný

Další z DVD, které jsem sháněl dva dny, v jedné trafice jeden kus, ve druhé dva (= vyprodáno). A pak jsem našel čtyři kousky v místních potravinách. Opravdu mi způsob distribuce hlava nebere.