North Video – Svedení Joea Tynana

Jednu chvilku to vypadalo, že se zase bude možno spoléhat na upoutávky z obalů North Video, ale bohužel se takto oznámené tituly v novinách a na webu neobjevují v nejbližších několika dnech. Tudíž na čtvrtek 4. března 2010 původně předpokládaný film Svedení Joea Tynana za 49,- Kč se objeví na pultech neznámo kdy, ale proč si o něm nepovědět už teď. A helemese, objevil se v upoutávkách s datem středy 19. května 2010, Konečně jsme se dočkali, pane kolego. A cena kupodivu zůstala.

O politicích, jejich manželkách, avantýrách a politice vypraví příjemné americké filmové drama s prvky komedie. Slušně hodnocený snímek (60 až 70 procent) se zajímavým hereckým obsazením zřejmě není v domácích luzích příliš znám, neb je bez dostupných komentářů.

 

 

Je mnoho cest, jak být sveden. Slávou, mocí nebo láskou. Joe Tynan je zná všechny.

 

Respektovaný a velmi vážený senátor je navržen jako hlavní kandidát při volbách do nejvyššího soudu.

 

 

 

To by sice znamenalo velký přínos jeho politické kariéře, na druhou stranu by však musel udělat řadu značně nepříjemných rozhodnutí, přišel by o dávného přítele a ještě navíc by ukrojil z už tak poměrně mála času, který mu zbývá na rodinu, manželku Ellie a dvě děti, dospívající dceru a mladšího syna.

 

 

 

Joe Tynan, který je v podstatě dobrý chlapík, přestože se věnuje politice, váhá s přijetím kandidatury, protože už jeho současná zaměstnanost značně narušuje rodinné vztahy.

 

 

 

Komplikované už tím, že Ellie přímo nesnáší, když se ocitne ve středu veřejného zájmu, zatímco Joe si v tom libuje. Nakonec, přestože výčitky manželky i dětí, že se jim už téměř nevěnuje, sílí, nabídku přijme.

 

 

 

Jedním z důvodů je také atraktivní jižanská právnička Karen Traynor, která mu pomáhá s přípravou. Jejich pracovní setkání mají stále příjemnější a důvěrnější charakter, až zcela nakonec přerostou v milostnou pletku.

 

 

 

Ta však ohrožuje nejen jeho kariéru a manželství, ale navíc se nepříliš shoduje s Tynanovými zásadami a dokonce už začíná něco tušit i Joeova žena…

 

 

 

 

Žánr: Drama / Komedie

Země původu: USA

Rok vzniku: 1979

Délka: 102 minut

Původní název: The Seduction of Joe Tynan

Světová premiéra: 17. srpna 1979 – USA

Režie: Jerry Schatzberg

Scénář: Alan Alda

Produkce: Martin Bregman, Louis A. Stroller

Hudba: Bill Conti

Kamera: Adam Holender

Střih: Evam A. Lottman

Kostýmy: Jo Ynocencio

Společnost: Universal Pictures

Natáčeno: Baltimore, Maryland, USA / Maryland, USA / Towson, Maryland, USA

 

 

 

Hrají: Alan Alda (Joe Tynan), Barbara Harris (Ellie Tynanová), Meryl Streep (Karen Traynorová), Rip Torn (senátor Kittner), Melvyn Douglas (senátor Birney), Charles Kimbrough (Francis), Carrie Nye (Aldena Kittnerová), Michael Higgins (senátor Pardew), Blanche Baker (Janet), Chris Arnold (Jerry), Maureen Anderman (Joeova sekretářka), John Badila (TV reportér), Robert Christian (Arthur Briggs), Maurice Copeland (Edward Anderson), Lu Elrod (kongresmanka na párty), Clarence Felder (hráč golfu), Gus Fleming (Eric), Merv Griffin (sám sebe), Kaiulani Lee (Angela), Marian Hailey Moss (Sheila Lerner), Dan Hedaya (Alex Heller), Ronald Hunter (ředitel TV zpravodajství), a další

 

Menu DVD 

 

Údaje o DVD:

 

 Nastavení zvuku a titulků

 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný, podle obalu 4:3 (naštěstí, jak milé překvapení, v souladu s imdb.com je na disku formát 1,85:1)

Bonus: kinohity 2010, novinky, nejen pro nejmenší, dále nabízíme