DVD edice – Rukojmí

A máme tu poslední kousek z březnového seznamu DVD edice, televizní dílko se skóre 3,3 z 10 na imdb.com a 22 procenty na csfd.cz s názvem Rukojmí a zatím neznámým datem vydání, ale známou cenou 49,- Kč. S únosci se nevyjednává. Dokáže unesená programátorka zachránit sebe a dospívající dceru z rukou bezohledných zločinců? Pozor, film se stejným názvem tu už byl, ale v úterý 16. března 2010 je to úplně jiný šálek kávy.

V češtině lze najít informace pod alternativním názvem Nebezpečná samota (viz dvojakost názvu i v originále).

 

Jednoho rána zaslechne expertka na internetovou bezpečnost Samantha Reedová v televizi, že právě začíná soud s jistým Sergejem Kolčevem, který před devíti měsíci zavraždil podnikatele Alexeje Andrejeva. Mimo jiné má u soudu vypovídat i manželka zavražděného, která byla i s dcerou přijata do programu na ochranu svědků a skrývá se pod novou identitou na neznámém místě.

 

Samantha, která se snaží udržet rovnováhu mezi prací, svou přítelkyní a temperamentní, náladovou dospívající dcerou Gwen se právě chystá s tou naposledy jmenovanou na cestu do lázní. Netuší, jak dramaticky tato informace zasáhne i do jejího života.

 

 

Právě když se dostane do dalšího sporu s dcerou, které se nelíbí, že ji omezuje příkazy a pravidly, se přiřítí vůz, jehož řidič je bezohledně vytlačí ze silnice. Zatímco Gwen zůstane v autě, šokovaná Samantha se vydá pro pomoc. Bohužel došlo k nehodě v liduprázdné pustině a první stavbou, na niž narazí, je polorozpadlý motel. Tady najde mladého Adriena, který jí sice ochotně nabídne sklenici vody a zavolá odtahovou službu, jenže vzápětí Samantha ztratí vědomí.

 

Když se probudí, zjistí, že je v zajetí psychopata, který nehodu způsobil a teď chce, aby během dvou hodin rozbila bezpečnostní kód, pronikla do přísně střežených dat FBI a našla informace, které by pomohly odhalit místo pobytu Andrejevovy manželky.

 

 

Pokud se jí to nepodaří, vyhrožuje muž vraždou Gwen, které se také zmocnil. Začíná dramatická válka s časem i s únoscem, který sleduje každý pohyb a ví toho o počítačích dost na to, aby dokázal zabránit každému pokusu přivolat pomoc. Dokáže ho Samantha obelstít, poslat po síti zprávu o únosu a zachránit sebe i svou dceru?

 

A komentáře? Hrozná slátanina, to není béčko ani nic jiného, pro tohle ještě písmeno nikdo nevymyslel. Jo, lesbický pár – no a co? Už nikdy…

Žánr: Thriller

Země původu: USA

Rok vzniku: 2006

Délka: 88 minut

Původní název: Trapped! / Dangerous Isolation

Režie: Rex Piano

Scénář: Jason Preston, Peter Sullivan

Produkce: Paul Colichman, Andreas Hess, Sylvia Hess, Stephen P. Jarchow, Jeffrey Schenck

Hudba: Chris Anderson

Kamera: Mark Melville

Střih: John Blizek

Kostýmy: Bridget Fenlason

Společnost: ACH / Regent Productions / Christopher Filmcapital

Natáčeno: Turks and Caicos Islands

Hrají: Alexandra Paul (Samantha), Nicholas Turturro (Travis), Dennis Christopher (Adrien), Barbara Bain (Elizabeth Kramerová), John Burke, Mike Dopud (Ivan), Mark Gibbon (Zlatko), Clint Jung (agent Hergott), Brandon Klock (Steven), Sazzy Lee Calhoun (Bikini Babe), Tatiana Maslany (Gwen), Jeff Rector (agent Randall), Maggie Wagner (Julie Kennedyová), Michelle Wolf (Dana), a další

 

Údaje o DVD neznámé:

 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky:

Obraz: barevný

Bonus: