Vapet pro každého – Šťastné hvězdy

A opět nám Vapet v ediční řadě Pro každého nabízí v úterý 9. března 2010 dílek do skládanky přebohaté filmografie Jackieho Chana, ke koupi budou Šťastné hvězdy za 48,- Kč.

Podle všeho jde o pokračování filmů Qi mou miao ji: Wu fu xing (Winners and Sinners) z roku 1983 a Fuk Sing Go Jiu s anglickým názvem My Lucky Stars (mandarínsky Fu xing gao zhao). Tento film šel do kin ve stejném roce (1985) s anglickým názvem My Lucky Stars 2: Twinkle Twinkle Lucky Stars. Režisér a herec Sammo Hung Kam-Bo dokázal během roku 1985 uvést do distribuce filmů hned pět…

 

 

Policejní informátor Malvin Ma byl zavražděn. Ještě před svou smrtí ale stihl odeslat dopis své přítelkyni slečně Wang. V dopise informuje o ilegálním obchodu s drogami.

 

 

Slečna Wang se tak ocitá v ohrožení života. Drogový boss totiž rozkázal příjemce dopisu najít a nelítostně zlikvidovat. Ochránit slečnu Wang je úkol jen pro ty nejlepší.

 

 

Dle znalců film patří do kategorie filmů, u nichž vůbec nejde o děj, ale o povedenou taškařici se spoustou hvězdných jmen, komedii, kde akce je jen vítaným doplňkem a zpestřením, kde Jackie Chan má jen vedlejší roli a potěší Michelle Yeoh v roli trenérky.

 

Žánr: Akční / Krimi / Komedie

Země původu: Hong Kong

Rok vzniku: 1985

Délka: 91 minut

Původní název: Xia Ri Fu Xing

Světová premiéra: 15. srpna 1985 – Hong Kong

Režie: Sammo Hung Kam-Bo

Scénář: Barry Guigh, Kin Lo, Chuek-Hon Szeto, Barry Wong

Produkce: Leonard Ho

Kamera: Arthur Wong

Společnost: Fortune Star

Natáčeno: Hong Kong, Čína

Hrají: Sammo Hung Kam-Bo (Kidstuff/Fastbuck), Sibelle Hu (Swordflower/Barbara Woová), Shui-Fan Fung (Rawhide), Eric Tsang (Roundhead/Blockhead), Richard Ng (Sandy), Kiu Wai Miu (Pagoda), John Sham (Wormgrass/Johnny), Rosamund Kwan (Wang Yi-Ching/Chi-Chi Wang), Jackie Chan (Muscles), Biao Yuen (Ricky Fung), Andy Lau (Muscleův pomocník), Tat-wah Cho (Supt. Walter Tsao), Fat Chung (zabiják s knírem), Richard Norton (kavkazský zabiják), Yasuaki Kurata (japonská vražedkyně), Melvin Wong (Ma), Billy Lau (ředitel hry), Ma Wu (doktor), Charlie Chin (Herb), Michelle Yeoh (instruktorka juda), a další

 

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 kantonsky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD5 16:9 (podle imdb.com 1,85:1)

Bonus: ?