Eusebius – Noc v Roxbury

Eusebius v úterní řadě Super film nabídne 9. března 2010 opět komedii a na pulty přichází Noc v Roxbury za 49,- Kč. Bláznivá komedie o dvou bratrech, věhlasném nočním klubu a dvojici vychytralých krásek, které špatně odhadly situaci.

Steve Butabi a jeho bratr Doug žijí v Los Angeles a nepatří zrovna k těm, kteří by dokázali oslnit inteligencí. Ztracené existence, které přes den pracují v obchodě svého otce. Ten prodává v Beverly Hills umělé napodobeniny kytek. Po nocích vymetají noční taneční kluby.

 

 

Jejich největším snem je otevřít si vlastní noční klub, který by byl nejméně tak skvělý a oblíbený jako legendární klub Roxbury. Potíž je v tom, že uvnitř Roxbury nikdy nebyli, protože ten patří k nejvěhlasnějším losangeleským klubům, kam mají obyčejní lidé přístup odepřen a dostat se na seznam jeho hostů, to už vyžaduje značnou sumu nebo prestiž.

 

 

Jednoho večera se však na ně štěstí usměje, a jejich touha dostat do Roxbury se naplní. To když se stanou obětí autonehody, kterou zaviní herec Richard Grieco. Ten se chce vyhnout potížím s policií i soudy a tak bratrům pomůže dostat se přes ostražitou ochranku u vchodu.

 

 

A když už jsou jednou Steve a Doug uvnitř, rozhodnou se pořádně to roztočit. Setkají se přitom nejen s Cambi a její kamarádkou Vivicou, dvěma vychytralými kráskami, které je považují za bohaté obchodníky, ale také majitelem klubu Zadirem, kterému se zalíbí některé jejich nápady.

 

 

Jenže ne všechno pokračuje tak báječně jak to začalo. Doug a Steve dostanou kopačky od Cambi a Vivicy sotva se dívky dozví, že nejsou tak prachatí jak si myslely a pak se bratry pokusí vyšachovat ze hry Zadirův asistent Dooey. A navíc je tu ještě jejich otec, který se Steva pokouší oženit s Emilií, dcerou svého souseda, který je majitelem obchodu se svítilnami.

 

Mírně nadprůměrně hodnocená komedie se skvělou hudbou, považovaná některými za přehlídku stupidity a jinými za super zábavu, kterou je možno vidět mnohokrát za sebou. Zřejmě záleží, na které straně barikády stojíte…

Žánr: Komedie

Země původu: USA

Rok vzniku: 1998

Délka: 78 minut

Původní název: A Night at the Roxbury

Světová premiéra: 1. října 1998 – USA

Režie: John Fortenberry, Amy Heckerling

Scénář: Steve Koren, Will Ferrell, Chris Kattan

Produkce: Marie Cantin, Erin Fraser, Amy Heckerling, Steve Koren, Lorne Michaels, Robert K. Weiss

Hudba: David Kitay

Kamera: Francis Kenny

Střih: Jay Kamen

Kostýmy: Mona May

Společnost: Paramount Pictures / SNL Studios

Natáčeno: Beverly Hills, Kalifornie, USA / Billboard Live, Los Angeles, Kalifornie, USA / Crunch Gym – 8000 Sunset Blvd., West Hollywood, Kalifornie, USA / Encino, Los Angeles, Kalifornie, USA / Hollywood Moguls – 1650 N. Schrader Blvd., Hollywood, Los Angeles, Kalifornie, USA / Los Angeles, Kalifornie, USA / Mayan Theater – 1038 Hill Street, Downtown, Los Angeles, Kalifornie, USA / Whisky a Go Go – 8901 Sunset Boulevard, Hollywood, Los Angeles, Kalifornie, USA

Hrají: Will Ferrell (Steve Butabi), Chris Kattan (Doug Butabi), Raquel Gardner (dívka s kloboukem), Viveca Paulin (Porsche dívka), Paulette Braxton (Porsche dívka), Michael M. Horton (ochranka), Richard Francese (ochranka), Jennifer Coolidge (policistka), Michael Clarke Duncan (žvastoun v Roxbury), Trish Ramish (klubová dívka v Roxbury), Loni Anderson (Barbara Butabiová), Dan Hedaya (Kamehl Butabi), Gina Mari (dívka horečky sobotní noci), Roy Jenkins (zákazník v květinářství), Meredith Scott Lynnová (čarodějka), Kip King (zákazník v květinářství), Molly Shannon (Emily Sandersonová), Dwayne Hickman (Fred Sanderson), Lochlyn Munro (Craig), Mary Ann Kellogg (instruktorka aerobicu), Maree Cheatham (Mabel Sanderson), Colin Quinn (Dooey), Gigi Rice (Vivica), Elisa Donovan (Cambi), Chazz Palminteri (Benny Zadir), a další

 

Údaje o DVD neznámé:

 

(podle dostupných obalů to vypadá na další DVD bez českých titulků)

 

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, 5.1 německy, 2.0 česky, 2.0 maďarsky

Titulky: anglicky, německy, švédsky, dánsky, norsky, finsky, holandsky, bulharsky, turecky

Obraz: barevný PAL 16:9 (podle imdb.com 1,85:1)

Bonus: upoutávka