Hollywood Classic Entertainment – Křídla přírody 2

Snad se tentokrát dočkáme bez prodlení. V termínu, který zaštiťuje týdeník Reflex, by ve čtvrtek 11. března 2010 mělo být na pultech pokračování Křídla přírody 2 za 49,- Kč

Létat jako ptáci… Poznat tajemství jejich cest… A jednou se s nimi možná vznášet nad oceány, horami a pouštěmi… A spolu s nimi shlížet na zemi, spatřit ji jejich očima. Filmaři, kteří se podíleli na tomto unikátním přírodovědném projektu, procestovali za čtyři roky celý svět. Byli mezi nimi významní ornitologové, piloti, konstruktéři letadel, technici. Více než 400 lidí různých profesí se snažilo nám všem přiblížit svět ptáků žijících na zemi, ve vodě i v jejich nekonečném království – na obloze.

 

Každoročně létají nad naší planetou miliardy ptáků. Tato letecká odysea se vydává s nimi nad oceány a kontinenty, aby pochopila tajemství jejich migrace. Papuchalkové, čajky, alky a racci vám otevřou dveře do svého světa a na ostrovech ztracených a nekonečných dálavách moře nahlédnete do extrémních životních podmínek tučňáků a albatrosů.

Žánr: Dokument

Země původu: Francie

Rok vzniku: 2002

Délka: 51 minut

Původní název: Les ailes de la nature 2

Režie: Jacques Cluzaud

Produkce: Christophe Barratier, Jean de Trégomain, Jacques Perrin

Hudba: Bruno Coulais

Střih: Catherine Mauchain

Zvuk: Franck Rubio

Společnost: Galatée Films / Canal +

Hlas v originále: Jacques Perrin (vypravěč)

 

Údaje o DVD neznámé:

 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 francouzsky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9

Bonus: žádný