Aha! Palace Pictures – Holka na hlídání

Logo deníku Aha! se už příliš často na trafikových DVD neobjevuje, ale zatím stále zdobí řadu Palace Pictures, kterou na pulty posílá Codi. Ve čtvrtek 11. března 2010 to bude za 49,- Kč další romantická komedie Holka na hlídání. Příběh dojemné a často humorné životní cesty Annie Braddock, mladé ženy z chudé čtvrti v New Jersey, která se snaží pochopit, kde je na světě její místo.

Annie, čerstvá absolventka bez představy o budoucí kariéře, matkou nucená k tomu, aby si našla slušné místo ve světě manažerů, vezme práci chůvy v bohaté rodině na manhattanské Upper East Side v New Yorku.

 

 

Její školní znalosti z oboru antropologie překvapivě brzy najdou praktické uplatnění a Annie se pouští do studia nepochopitelných zvyků rodiny z lepších kruhů, které si v ničem nezadají s rituály domorodců z Afriky nebo Amazonie.

 

 

 

Annie dostává pokojík přímo v obrovském bytě svých zaměstnavatelů a získává unikátní příležitost k pozorování. Předměty jejího zkoumání jsou nafoukaní pan a paní X a jejich rozmazlený spratek.

 

 

Brzy zjišťuje, že život na opačném konci daňových tabulek není zrovna úžasný, protože musí plnit i ta nejabsurdnější přání paní X a jejího předčasně dospělého syna Grayera a současně se snažit vyhnout strašlivému panu X.

 

 

 

Všechno se ještě více zkomplikuje, když se zamiluje do úžasného fešáka z Park Avenue, kterého Annie potkává ve výtahu. To je pak nucena přehodnotit svůj život a zamyslet se nad tím, jakým směrem se ubírá.

 

 

Jen mírně nad průměr hodnocená komedie, k níž většina komentářů poznamenává, že jde o povrchní, předvídatelnou a docela nudnou podívanou, která příliš humoru nepobrala. Většina fanoušků Scarlett Johansson konstatuje, že by se hodila, aby se zase dostala do dobrého filmu… Holka na hlídání je natočena podle údajně velmi populární knihy a to je nejspíš jediný důvod, proč film vznikl.

 

Žánr: Komedie / Drama / Romantický

Země původu: USA

Rok vzniku: 2007

Délka: 100 minut

Původní název: The Nanny Diaries

Světová premiéra: 24. srpna 2007 – Kanada, USA

Premiéra v kinech ČR: 6. prosince 2007

Režie: Shari Springer Berman, Robert Pulcini

Námět: Emma McLaughlin, Nicola Kraus (román)

Scénář: Shari Springer Berman, Robert Pulcini

Produkce: Gary Binkow, Kelly Carmichael, Richard N. Gladstein, Matt Landon, Bob Weinstein, Harvey Weinstein, Dany Wolf

Hudba: Mark Suozzo

Kamera: Terry Stacey

Střih: Robert Pulcini

Kostýmy: Michael Wilkinson

Společnost: The Weinstein Company / FilmColony

Natáčeno: Central Park, Manhattan, New York City, New York, USA / East Hampton, Long Island, New York, USA / Hoboken, New Jersey, USA / Madison Avenue, Manhattan, New York City, New York, USA / New York City, New York, USA / Steiner Studios – 15 Washington Avenue, Brooklyn Navy Yard, Brooklyn, New York City, New York, USA / Toronto, Ontario, Kanada / Tribeca, Manhattan, New York City, New York, USA

Hrají: Scarlett Johansson (Annie Braddocková), Donna Murphy (Judy Braddocková), John Henry Cox (Dean), Alicia Keys (Lynette), Lewis Payton Jr. (poslíček na kole), Sonnie Brown (ředitelka lidských zrojů), Georgina Chapman (návrhářka TriBeCa), Nicholas Art (Grayer), Jodi Michelle Pynn (ječící dáma), Mike Rad (chlapík), Laura Linney (paní X), Joanna Heimbold (glamourová matka), Marla Sucharetza (charitativní matka), Phoebe Jonas (matka Xanax), Allison Sarofim (nedbale konzumující matka), Tina Benko (matka závislá na nakupování), Cady Huffman (rozvádějící se matka), Kaitlin Hopkins (Bitsy), Reathel Bean (vrátný), Rosa Nino (Maria), Matilda Downey (polská chůva), Elle de Amor (hlučná chůva), Sakina Jaffrey (Sima), Alison Wright (Bridget), Chris Evans (Harvard Hottie), Nathan Corddry (Calvin), Pete Heitmann (hráč na kytaru), Heather Simms (Murnel), Paul Giamatti (pan X), Nina Garbiras (slečna Chicago), Melisa McGregor (servírka), Julie White (Jane Gouldová), Rose Gonzalez (jihoamerická chůva), Shalonne Lee (jamajská chůva), Ilana Levine (ubrečená matka), Isabel Keating (paranoidní matka), Patrick Heusinger (Carter), Brendan Griffin (Kenny), Aaron Staton (John), Stephen O’Reilly (Reggie), a další

 

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky

Titulky: česky, anglicky

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 (podle imdb.com 1,85:1)

Bonus: trailer, film o filmu, TV spoty, nabízíme