Filmag horor – Ústav hrůzy

Jako obvykle Filmag nabídne ve středu 17. března 2010 za 45,- Kč v ediční řadě Horor další z kousků staršího data a průměrného hodnocení Ústav hrůzy. Lékařská tajemství mohou být děsivá.

Už když mladá zdravotní sestra Charlotte poprvé vstoupila do Stephensova sanatoria, měla pocit, jako by nebylo vše v pořádku. Hlavní lékař byl zavražděný za nejasných okolností jedním z pacientů, přitom pacienti se volně toulají po chodbách, ve kterých schází personál, a telefon ne a ne fungovat.

 

Jen lékařka Mastersová, které noví pracovníci nejsou příliš po chuti, jako by byla se stavem věci zcela spokojená. Charlotte zoufale pátrá po pravdě a brzo zjišťuje, že teror, který zažívá od šílených chovanců, je pouhým začátkem pekla, které na ni čeká v ústavu hrůzy.

 

Zahraniční recenze tvrdí, že to dozajista není film pro každého, ale pro milovníky a znalce žánru za podívání tenhle nízkorozpočtový film, který se původně jmenoval The Forgotten, prý stojí. A asi na něm něco je, když se v roce 2009 dočkal i remaku…

Žánr: Horor / Mysteriozní / Thriller

Země původu: USA

Rok vzniku: 1973

Délka: 89 minut

Původní název: Don’t Look in the Basement

Režie: S. F. Brownrigg

Scénář: Thomas Pope, Tom Pope

Produkce: S. F. Brownrigg, Walter L. Krusz

Hudba: Robert Farrar

Kamera: Robert B. Alcott

Střih: Jerry Caraway

Kostýmy: Florence Baker

Společnost: Camera 2 Productions / Century Films

Natáčeno: Tehuacana, Texas, USA

Hrají: William Bill McGhee (Sam), Jessie Lee Fulton (Jane St. Claireová), Robert Dracup (Ray Daniels), Harryette Warren (Jennifer D.), Michael Harvey (Dr. Stephens), Jessie Kirby (Danny), Hugh Feagin (seržant Jaffee), Betty Chandler (Allyson King), Camilla Carr (Harriet), Gene Ross (soudce Oliver W. Cameron), Annabelle Weenick (Dr. Geraldine S. Mastersová), Rosie Holotik (zdravotní sestra Charlotte Beale), Rhea MacAdams (paní Callinghamová), a další

 

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL 4:3 (1,33:1)

Bonus: ?