Blesk – Sněhová královna

A máme tu další kousek, jehož název lze najít u celé řady filmů. Blesk nabídne ve středu 17. března 2010 za 49,- Kč televizní rodinný příběh Sněhová královna v britské verzi z roku 2005. Nepočetně, ale v zahraničí skoro 70% hodnocené zpracování klasické pohádky pro BBC (u nás necelých 50%).

Jeden z nejkrásnějších pohádkových příběhů Hanse Christiana Andersena o dobrodružné cestě malé Gerdy, která díky své odvaze, vytrvalosti a lásce dokáže překonat všechny překážky a vysvobodí kamaráda Kaye z rukou Sněhové královny.

Zlá královna střípkem ledu začarovala malého Kaye a unesla ho do ledového světa bez lásky. Osvobodit ho může jen malá Gerda, a to jen silou své lásky ke kamarádovi. I když neví, co ji čeká, je malá Gerda ochotna pomoci nejbližšímu člověku a podstoupí vše, aby kamaráda zachránila.

Okusí samotu, nepoleká se zlého krále, uteče zbojníkům, nebojí se mrazu. Jak se říká v samotném příběhu: když máte čisté a milující srdce, nepřátelé vám nemůžou ublížit.

Zadní strana reedice

Žánr: Rodinný / Pohádka

Země původu: Velká Británie / Kanada

Rok vzniku: 2005

Délka: 57 minut

Původní název: The Snow Queen

Světová premiéra: 24. prosince 2005 – Velká Británie

Režie: Julian Gibbs

Námět: Hans Christian Andersen

Scénář: James Andrew Hall

Produkce: Val Ames, Cherylyn Brooks, Paul K. Joyce, Chantal Ling, David Mercer, Katy Richardson, Ruth Walsh, Sheldon S. Wiseman

Hudba: Paul K. Joyce

Kamera: Rhett Morita

Střih: Adam Telford

Kostýmy: Lea Carlson

Společnost: Amberwood Entertainment / Intro / SQ Productions

Natáčeno: Toronto, Ontario, Kanada

Hrají: Pax Baldwin (Kay), Sydney White (Gerda), Juliet Stevenson (Gerdina matka), Tiffany Amber Knight (Sněhová královna), Colleen Williams (paní Neilsonová), Brian Akins (Pieter), Benjamin Head (Stefan), Peter Schoelier (stařec), Joyce Gordon (stařena), Tom Shean (strážce), Leah Renee Cudmore (princezna), Bradie Whetham (princ), Kenneth Welsh (král), Pascale Audrey (zlodějka), Sasha Clements (mladá zlodějka), Santino Buda (zloděj), Patrick Stewart (hlas havrana), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD5 16:9 (podle imdb.com 1,78:1)

Bonus: film o filmu