Blesk – Agenti z podsvětí

Sice podle titulku vypadá nabídka Blesku na úterý 16. března 2010 za 49,- Kč slibně, John Woo je jméno v žánru akčního filmu více než zavedené, ale televizní Agenti z podsvětí jsou hodnoceni jen průměrně. A pozor na záměnu s filmem se stejným anglickým názvem z roku 1990 (česky Zloději).

Domácí zdroje opět mlčí, znovu je tedy čas zapřekládat:

V Hong Kongu a Vancouveru se odehrává příběh Maca Ramseye a Li Ann Tsei, milenců a profesionálních zlodějů. Jsou adoptivními členy rodiny, kterou tvoří jejich „sourozenec" Michael Tang a otec – Kmotr, mocný pán podsvětí, který je pro jejich profesi vycvičil.

 

Pokusí se z gangu uniknout a začít nový život, ale jsou rozděleni při útěku z Hong Kong. Li Ann uprchne do Kanady, Mac je ale v Hong Kongu uvězněn. Násilím je zapojen do tajné mezinárodní bezpečnostní jednotky, kterou řídí hrozivá Ředitelka.

 

Spojí se ve Vancouveru s Li Ann, která si myslela, že je Mac mrtvý. Její nový snoubenec Victor Mansfield, bývalý policajt, je přitahován neortodoxními metodami agentury. Mezi Macem a Victorem se brzy rozhoří konflikt.

 

Brzy zjistí, že jejich hlavním cílem je jejich nevlastní bratr Michael Tang, který měl dostat Li Ann za manželku a který se zavázal dopadnout dvojici pro její neloajalitu k "rodině".

 

Uvidíme, co nám o ději řekne pošetka…

Podle diváckých komentářů jeden ze dvou poměrně nepovedených počinů Johna Woo pro kanadskou televizi. Tento údajně zbytečný a vlastní starší film Zloději vykrádající kousek inspiroval pozdější stejnojmenný TV seriál, na jehož produkci se John Woo také podílel.

Žánr: Akční / Krimi / Thriller

Země původu: Kanada

Rok vzniku: 1996

Délka: 87 minut

Původní název: Once a Thief

Světová premiéra: 29. září 1996 – USA

Režie: John Woo

Scénář: Glenn Davis, William Laurin

Produkce: Terence Chang, Glenn Davis, Christopher Godsick, Wendy Grean, William Laurin, John Woo

Hudba: Amin Bhatia

Kamera: Bill Wong

Střih: Bert Kish, David Wu

Kostýmy: Donna Wong

Společnost: Alliance Communications Corporation / CanWest Global Television Network / NDG Productions / WCG Entertainment Productions

Natáčeno: Hong Kong, Čína / Vancouver, British Columbia, Kanada

Hrají: Sandrine Holt (Li Ann Tseiová), Ivan Sergei (Mac Ramsey), Nicholas Lea (Victor Mansfield), Robert Ito (kmotr), Michael Wong (Michael Tang), Alan Scarfe (Robertson Graves), Jennifer Dale (ředitelka), Nathaniel DeVeaux (Dobrinsky), Greg Chan (Dance MC), Young Ryu (taneční partner Li Ann), Matthew Walker (soudce Interpolu), Paul Wu (soudcův asistent), Phillip Tsui (Fong), Derek Lowe (ochranka), Mike Mitchell (cyklista 1), Sonny Surowiec (cyklista 2), Benjamin Ratner (Moran), Debbie Podowski (zdravotní sestra), Jan Bailey Mattia (číšník), a další

 

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Doby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD5 4:3 (podle imdb.com 1,33:1)

Bonus: žádný