Blesk – Odvaha

Další thajskou akčňárnou, tentokrát s logem Blesku, bude v pondělí 29. března 2010 za 49,- Kč jen průměrně hodnocená Odvaha. Strach je jen stav mysli.

Mladý bojovník Pairote je nucen thajskou mafií, aby ukradl z banky informace o význačném klientovi. Mafiáni totiž unesli jeho bratra a hrozí mu zabitím. Pairotovi však brzy dojde trpělivost a rozhodne se jít na věc tvrdě. Ke slovu přijde bojové umění a napínavá akce!

 

Pokud se dá věřit zahraničním zdrojům, jedná se o film, který Thanapon Maliwan stvořil pro představitele hlavní postavy, bojovníka a kaskadéra, který spolupracoval na filmu Ong-Bak jako jeho herecký debut.

 

Překvapivě na to, jak málo lze o filmu najít informací, ho komentovalo dost diváků – další thajská rubárna, tentokrát s novým "martial arts-kaskadérem-hercem", bitky jsou fajn a vzbuzují dojem, že v Thajsku se vážně umí slušně prát úplně každý a každý druhý to umí svižně a přehledně natočit, ale dějově a herecky je to peklo nejvyššího kalibru.

Pokud chcete aspoň něco víc, pak funkční trailer zde.

Žánr: Akční

Země původu: Thajsko

Rok vzniku: 2007

Délka: 87 minut

Původní název: กล้าหยุดโลก / Brave

Světová premiéra: 22. listopadu 2007 – Thajsko

Režie: Thanapon Maliwan, Afdlin Shauki

Scénář: Nut Nualpang

Produkce: Thanapon Maliwan, Chokchai Ptchpunna

Kamera: Arnon Chunprasert

Střih: Robert E. Newton

Společnost: Film Frame Productions / Vision Works

Natáčeno: Thajsko

Hrají: Michael ´Mike´ B. (Pairote), Dean Alexandrou (Mai), Vanchart Chunsri, Rapeepan Buthong, Supakson Chaimongkol, Sahaschai Chumrum, Selina Lo, Afdlin Shauki, a další

 

Údaje o DVD neznámé:

 

Zvuk: Dolby Digital 5.1 thajsky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9

Bonus: ?