Blue Sky Film – Živí nebo (ne)mrtví

Webové stránky ediční řady DirectDVD vydavatele Blue Sky Film stále v době přípravy upoutávky mlčí, neevidují ještě ani minule vydanou Sokyni, ovšem ve čtvrtek 1. dubna 2010 očekáváme za 49,- Kč komediální hororový western Živí nebo (ne)mrtví. O dvou utečencích, krásné indiánce a hordě hladových nemrtvých.

Hororová komedie odehrávající se na Divokém západě přináší vtipné gagy, efektní scény a hravou kombinaci několika žánrů.

 

 

 

Vojenský dezertér z armády Unie Elmer Winslow a v lásce zklamaný kovboj Luke Budd patří ke spodině společnosti. Na nesprávné straně zákona se ocitnou poté, co okradou obávaného šerifa Claypoola. Když se jim podaří uprchnout z vězení, musí se rychle dát na útěk.

 

Ke dvojici hrdinů se přidá indiánská bojovnice Sue, která studovala v New Yorku a nyní se chce pomstít americké armádě za vraždění svého kmene.

 

 

 

Jejich plány zkomplikuje fakt, že místní bílí obyvatelé se začínají měnit v zombie s neukojitelnou chutí na čerstvé lidské maso.

 

Děje se tak na základě velkého prokletí Apače Geronima. Skupina nemrtvých, vedená „bývalým" šerifem, nemilosrdně pronásleduje charakterově odlišné trio.

 

 

 

Jenže krásná Sue je Geronimovou neteří a je možné, že k nápravě pomůže zvláštní výměna – pokud ji ti dva dovedou k nejbližší vojenské posádce, aby mohla pomstít strýcovu smrt…

 

Podle milovníků zombiáren film průměrný, ale za shlédnutí stojící, podle ostatních nepovedený mix žánrů, který pobaví nanejvýš dementností některých postav.  

 

Žánr: Horor / Komedie / Western

Země původu: USA

Rok vzniku: 2007

Délka: 88 minut

Původní název: Undead or Alive

Režie: Glasgow Phillips

Scénář: Glasgow Phillips, Scott Pourroy

Produkce: Deborah Del Prete, David S. Greathouse, Gigi Pritzker, Alton Walpole

Hudba: Ivan Koutikov

Kamera: Thomas L. Callaway

Střih: Larry Madaras

Kostýmy: Barcie Waite

Společnost: Odd Lot Entertainment

Natáčeno: Santa Fe, New Mexico, USA

Hrají: Chris Kattan (Luke Budd), James Denton (Elmer Winslow), Lew Alexander (Geronimo), Todd Anderson (Kermit), Richard Barela (zombie – opilec), Matt Besser (Claypool), Brett Brock (občan), Richard Bucher (občan), Jeff Chase (zombie), Chris Coppola (Cletus), Gino Crognale (majitel obchodu), Jeffrey J. Dashnaw (občan), Scott Flick (zombie – voják), Michelle Greathouse (učitelka), Patricia Greer (dívka v saloonu), Leslie Jordan (padre), Geoffrey C. Martin (zombie u padacích dveří), Keola Melhorn (zombie), Tracy Melhorn (zombie), Michael Patrick Metzdorff (zombie – voják Unie), Cristin Michele (Kate), Christopher Allen Nelson (kapitán), T. Jay O’Brien (Farlow), Brian Posehn (Ben), Navi Rawat (Sue), Chloe Russell (Ruby), Elizabeth Slagsvol (dívka v saloonu), Russell Solberg (občan), Mia Stallard (Anna), Ben Zeller (Ebeneezer), a další

 

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL 16:9 (podle imdb.com 2,35:1)

Bonus: ?