Magic Box – Dexter 3. série (3 DVD)

Jde to v rychlém sledu, v pátek 18. dubna 2014 se v trafikách z katalogu společnosti Magic Box ocitne o stokorunu levněji než v e-shopu další komplet Dexter – 3. série (3 DVD). Ke koupi za 299,- Kč. Dexter je zpět a zabíjí jako nikdy před tím!

Kritikou opěvovaný, naprosto originální seriál televize Showtime® se vrací na DVD Dexter: Sezóna 3 a přináší všech 12 epizod plných napětí a hrůzy.

Potom, co se ocitl tváří v tvář svým nejtemnějším démonům a ztratil se FBI, má Dexter na skoncování s lidským životem docela jiný názor. A pak ho neobvyklý případ dostane do hledáčku nejmocnějšího prokurátora v Miami… Povede nakonec Dexterovo nutkání likvidovat ty, kterým se podařilo proklouznout, k jeho odhalení? Nebo se snad ukáže, že všechno, co potřebuje, aby mohl dál vraždit a unikat, je jeho nový přítel v kanceláři okresního návladního?

DISK 1

Epizoda 1 – Náš otec

Dexter má pocit, že se mu začíná v životě dařit. Jeho vztah s Ritou zase funguje, v práci už není pod drobnohledem a v noci pracuje coby sériový vrah na plné obrátky. Proto když mu hledáčku uvízne drogový dealer a zabiják Freebo, vypadá to jen na další noc, kdy zasáhne Dexterova temná spravedlnost. Jenže akce se nevyvíjí podle plánu a Dexter musí najít způsob, jak se vymanit z potíží, do kterých se dostal.

Epizoda 2 – Hledá se Freebo

Dexter a okresní prokurátor Miguel Prado jdou podle všeho po stejném vrahovi totiž po Freebovi, který čelí obvinění ze smrti Miguelova mladšího bratra. Debra a kolegové z oddělení vražd proto dostanou za úkol Freeba najít. V naději, že získá vodítko, kde Freeba hledat, se Debra přes svého údajně nespolehlivého parťáka Quinna seznámí s práskačem a muzikantem jménem Anton. Dokáže se Dexter přes všechny ty lovce, co jsou ve hře, dostat k Freebovi dřív než ostatní?

Epizoda 3 – Lev dnes v noci spí

Debra řeší další případ vraždy, která vypadá jako Freebova práce. Ze záhadného důvodu chybí zavražděné ženě kus kůže. Jenže Dexter ví, že Freebo viníkem není. Musí tedy najít způsob, jak pomoci Debře odhalit totožnost oběti a dokázat tak, že Freebo zločin nespáchal. Zatímco se o to snaží, zjistí, že se s ním chce Miguel Prado spřátelit. Je rozumné, aby Dexter uzavíral přátelství s okresním prokurátorem?

Epizoda 4 – Co je doma, to se počítá

Po zpackané žádosti o ruku musí Dexter přijít na to, jak přesvědčit Ritu, že mu nejde jen o výhodné spojení majetku a otcovství. Debřin případ zavražděného snoubence mu ale dá zvláštním způsobem naději. Miguelův bratr Ramon mezitím sejde při honbě za vrahem jejich nejmladšího bratra ze stopy. Dexter Morgan ovšem Oscarova vraha zabil a musí to teď udržet v tajnosti.

DISK 2

Epizoda 5 – Plavba za domovem

Dexter řeší, jak se má postavit k Ritinu přání, aby ještě před svatbou bydleli pod jednou střechou. Mezitím se mu Miguel zmíní o muži, který unikl trestu, přestože před tím pro peníze zabil dvě své manželky. Dexterovi se tenhle člověk jeví jako perfektní kandidát, který by mu pomohl ukojit jeho temné choutky a touhu uniknout. Debra zatím spolupracuje s práskačem Antonem a snaží se vypátrat jednoho z Freebových kamarádů kriminálníků. Jenže Anton Debru zvláštním způsobem přitahuje.

Epizoda 6 – Ano, jde to

Dexter usilovně přemýšlí, co má dělat se svým novým přítelem Miguelem. Ten má za to, že chápe Dexterovo pojetí spravedlnosti. Dexter se rozhodne vyzkoušet, jak daleko je Miguel ochoten zajít. Prozradí mu, že vždycky toužil vykonat svůj vlastní druh spravedlnosti na nějakém odsouzeném násilníkovi bílé pleti. Dexter je přesvědčený, že tím Miguela donutí k ústupu. Jenže ke svému překvapení zjistí, že do toho Miguel jde a že má dokonce i smělý plán, jak celý podnik provést.

Epizoda 7 – Jasné jako facka

Miguel nabídne Dexterovi potenciální oběť, ale když ji detektiv pořádně prověří, není si úplně jistý, že odpovídá jeho „kodexu“. Miguel se to dozví a zareaguje podrážděně. Z toho Dexter usoudí, že je jejich přátelství v ohrožení. Debra prozradí Antonovi, že se stal návnadou, která má přilákat Stahovače. Je proto nutné najít jiný způsob, jak zabijáka chytit. Díky tomu si Anton uvědomí, že na něm Debře záleží víc, než myslel.

Epizoda 8 – Efekt motýlích křídel

Miguel předloží Dexterovi další „projekt“, ale tentokrát si chce ušpinit ruce i on sám. Dexter si uvědomí, že je načase seznámit Miguela s „kodexem“ – nejen pro jeho vlastní, ale i pro Miguelovu bezpečnost. Dexterovi ovšem nedojde, že tím Miguelovy choutky jen podnítil. Debra se ocitne o krok blíž dopadení Stahovače. Jenže pak odhalí jedno Antonovo tajemství a její nový přítel zmizí.

DISK 3

Epizoda 9 – Co se stalo včera v noci

Dexter začíná mít obavu, že se Miguel nejspíš odchýlil od přijatého „kodexu“. Jeho strach vnáší do jejich vztahu napětí a to Dexterovi nedá spát, ani když je s Ritou. Mezitím se potvrdí, že Antona unesl Stahovač. Debra se s nasazením pustí do pátrání nejen po svém příteli, ale i po jeho potenciálním vrahovi.

Epizoda 10 – Jít svou vlastní cestou

Dexter má pocit, že uzavírá pakt s ďáblem, když s Miguelem jedná i přes jeho pokrytectví s předstíranou zdvořilostí. Zjistí, že se ocitl uprostřed šachové partie proti svému bývalému společníkovi a doufá, že se vítězství nepřikloní na Miguelovu stranu. Debra váhá, jestli jí vztah s Antonem stojí za to, aby ohrozila svou kariéru. Je to vůbec rozumné, aby všichni věděli, že chodí s bývalým práskačem?

Epizoda 11 – Rozlučka

Během příprav na svatební den musí Dexter přijít na způsob, jak Miguela navždy odstranit ze svého života. Jak to ale provést? Vždyť Miguel je nejen vysoce postavený prokurátor, ale také jeho svědek. Rita má svoje vlastní starosti, to když jí Syl prozradí, že se Miguel stýká s jednou ze svých bývalých milenek. Debra zatím objeví novou indicii, která ji posune o další krok ke Stahovači.

Epizoda 12 – Chcete si vzít Dextera Morgana?

Miguel je pryč ze scény a Dexter se soustředí na to, aby uklidnil Miguelova citově labilního bratra Ramona. Když se mu to podaří, může si konečně vydechnout. Před sebou teď má jen svatbu s Ritou… ovšem jen do doby, než ho potká další smrtelné překvapení. Mezitím Batista oznámí Debře, že dostane placku detektiva. Hned nato ale Debru zaskočí zpráva, která by mohla její postup pokazit.

Na csfd.cz 89 procent: Blesk z čistého nebe – neokoukané tváře, promyšlený scénář a velmi netradiční hrdina, úžasný televizní trhák.

Zadní strana

Žánr: Krimi / Drama / Mysteriozní / Thriller

Země původu: USA

Rok vzniku: 2006- 2013

Délka: 602 minut (202 + 206 + 195 minut)

Původní název: Dexter – Season 1)

Režie: John Dahl, Steve Shill, Keith Gordon, Marcos Siega, Ernest R. Dickerson, Romeo Tirone, Michael Cuesta, Tony Goldwyn, S. J. Clarkson, Stefan Schwartz, Robert Lieberman, Nick Gomez, Tim Hunter, Michael Lehmann, Holly Dále, Alik Sakharov, Adam Davidson, Jeremy Podeswa, Brian Kirk, Milan Cheylov, Seith Mann, Michael C. Hall

Scénář: Scott Buck, Karen Campbell, Daniel Cerone, Manny Coto, Charles H. Eglee, Adam Fierro, Drew Z. Greenberg, Lauren Gussis, Chip Johannessen, Jim Leonard, Jeff Lindsay, James Manos Jr., Kevin Maynard, Arika Lisanne Mittman, Clyde Phillips, Scott Reynolds, Jace Richdale, Melissa Rosenberg, Tim Schlattmann, Wendy West, Jennifer Yale

Produkce: Sara Colleton, John Goldwyn, Robert Lloyd Lewis, Scott Buck, Gary Law, Tim Schlattmann, Lauren Gussis, Michael C. Hall, Wendy West, Chad Tomasoski, Manny Coto, Clyde Phillips, Melissa Rosenberg, Shawn Petersen, Scott Reynolds, Jace Richdale, Daniel Cerone, Arika Lisanne Mittman, Charles H. Eglee, James Manos Jr., Chip Johannessen, Jim Leonard, Michael Cuesta, Drew Z. Greenberg, Arturs Rusis, Adam Fierro, Dennis Bishop

Hudba: Daniel Licht

Kamera: Romeo Tirone, Jeff Jur, Martin J. Layton, Alan Caso, Terry Stacey

Střih: Louis F. Cioffi, Stewart Schill, Keith Henderson, Matthew Colonna, Amy E. Duddleston, Michael Ruscio, Elena Maganini, Scott K. Wallace, David Latham, Padraic McKinley, Chris Figler, Rob Seidenglanz

Kostýmy: Abram Waterhouse, Kathleen Felix-Hager, James Lapidus, Jill M. Ohanneson, Marina Draghici

Společnost: Showtime Networks / John Goldwyn Productions / The Colleton Company / Clyde Phillips Productions / Devilina Productions

Natáčeno: 1155 103rd St, Bay Harbor Islands, Florida, USA / Los Angeles, Kalifornie, USA / Miami, Florida, USA / Columbia/Sunset Gower Studios – 1438 N. Gower Street, Hollywood, Los Angeles, Kalifornie, USA / Belmont Shore, Kalifornie, USA / Long Beach, Kalifornie, USA / Alamitos Bay, Long Beach, Kalifornie, USA / Marina del Rey, Kalifornie, USA

Hrají: Michael C. Hall (Dexter Morgan), Jennifer Carpenter (Debra Morganová), David Zayas (seržant Angel Batista), James Remar (Harry Morgan), C. S. Lee (Vince Masuka), Lauren Vélez (poručík Maria Laguertaová), Desmond Harrington (detektiv Joseph ‚Joey‘ Quinn), Julie Benz (Rita Bennettová), Christina Robinson (Astor Bennettová), Geoff Pierson (zástupce Tom Matthews), Preston Bailey (Cody Bennett), Aimee Garcia (Jamie Batistaová), Luke Andrew Kruntchev (Harrison Morgan), Erik King (seržant James Doakes), Evan George Kruntchev (Harrison Morgan), Dana L. Wilson (detektiv Angie Millerová), Yvonne Strahowski (Hannah McKayová), David Ramsey (Anton Briggs), Keith Carradine (speciální agent Frank Lundy), Pablo Soriano (detektiv Robert Ramos), Colin Hanks (Travis Marshall), Jimmy Smits (Miguel Prado), John Lithgow (Arthur Mitchell), Sean Patrick Flanery (Jacob Elway), Francisco Viana (detektiv Jake Simms), Christian Camargo (Brian Moser), Courtney Ford (Christine Hillová), Valerie Cruz (Sylvia Prado), Billy Brown (detektiv Mike Anderson), Josh Cooke (Louis Greene), Jadon Wells (Harrison Morgan), Daniel Goldman (Cody Bennett), Julia Stiles (Lumen Ann Pierceová), Charlotte Rampling (Dr. Evelyn Vogelová), Edward James Olmos (profesor James Gellar), Jason Gedrick (George Novikov), Jaime Murray (Lila Tournayová), Ray Stevenson (Isaak Sirko), Katia Winter (Nadia), Kristin Dattilo (detektiv Barbara Giannaová), Jason Manuel Olazabal (Ramon Prado), Rick Peters (Elliot), a další

V českém znění: Saša Rašilov – Michael C. Hall (Dexter Morgan), Tereza Bebarová – Jennifer Carpenter (Debra Morganová), Lucie Vondráčková – Julie Benz (Rita Bennettová), Vladislav Beneš – James Remar (Harry Morgan), Nela Boudová – Lauren Vélez (Maria Laguertová), Ernesto Čekan – David Zayas (Angel Batista), Zbyšek Pantůček – C.S. Lee (Vince Masuka), Klára Nováková – Christina Robinson (Astor Bennettová), Jindřich Žampa – Preston Bailey (Cody Bennett), Filip Jančík – Desmond Harrington (Joey Quinn), Michal Holán – David Ramsey (Anton Briggs), Martin Preiss – Jimmy Smits (Miguel Prado), Kamila Špráchalová – Valerie Cruz (Sylvia Pradová), Tereza Chudobová – Kristin Dattilo (detektiv Barbara Gianna), Pavel Šrom – Jason Manuel Olazabal (Ramon Prado), Miluše Šplechtová – Anne Ramsay (Ellen Wolfová), Svatopluk Schuller – Jesse Borrego (George King), Jitka Moučková – Liza Lapira (Yuki Amado), Radek Škvor – Marc John Jefferies (Wendell Owens), Marek Holý – Mike Erwin (Freebo) / Jerry Zatarain Jr. (Mario Astorga), Zdeněk Maryška, Bohdan Tůma a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, 2.0 česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 (1,78:1)

Bonus: žádný