Bontonfilm – Putování s dinosaury

V neděli 27. dubna 2014 se z katalogu společnosti Bontonfilm v trafikách za 299,- Kč objeví také DVD Putování s dinosaury. Ovšem pozor na záměnu názvů, jde o rodinný dobrodružný film, žádný dokument.

Do velkého dobrodružství patří pořádný hrdina.

Dobrodružný film pro celou rodinu inspirovaný veleúspěšným seriálem o životě dinosaurů. V příběhu odehrávajícím se před 70 miliony lety budeme sledovat mládě dinosaura na jeho cestě k dospělosti, při které bude muset v okolním divokém světě plném predátorů překonat spoustu nástrah a složitých situací.

putovani_s_dinosaury_01

putovani_s_dinosaury_02

putovani_s_dinosaury_03

putovani_s_dinosaury_04

Zapomeňte na Jurský park! Teprve teď máte opravdu možnost stát se součástí světa, v němž vládnou dinosauři. To, co jste si mohli zatím jen představovat, se stává skutečností a vaše cesta do druhohor může začít. Zažijete putování s dinosaury v dobách, kdy vládli Zemi. Jejich cesta začíná před 70 miliony let na Aljašce, kdy je každý rok dlouhá a temná zima nutí v tisícihlavých stádech k stěhování z jejich domovů za potravou na jih.

Dinosauři už dlouho představují jedinečný fenomén, který jako magnet přitahuje děti i dospělé. A není to jen jejich gigantickými rozměry a růzností druhů. Stále si klademe otázky: „Kam zmizeli? Jak žili? Jaké byly jejich vzájemné vztahy? Žijí mezi námi jejich potomci?“ A na základě nejnovějších poznatků je právě vybudován příběh filmu Putování s dinosaury – film ve 3D, který je vrcholným a strhujícím zážitkem stvořeným právě pro filmové plátno. Nedávné paleontologické objevy ve spojení s průlomovými filmovými technologiemi nyní představí nové a jedinečné dinosaury, kteří jsou skutečnější než kdy předtím. V průběhu této velké podívané prožijeme životní příběh býložravého Pachyrhinosaura, který se narodil jako nejmenší mládě, a od počátku se tak musí vyrovnávat se svými soutěživými sourozenci, s drsným a nevyzpytatelným světem, se zuřivými a hladovými predátory jako je zákeřný Troodon nebo monstrózní Gorgosaurus. Náš hrdina sice nikdy nebyl tím největším a nejdrsnějším dinosaurem své doby, ale dokázal, že pro evoluci může být důležitější i něco jiného, než jen být největším a nejsilnějším. A tak díky své statečnosti a schopnosti spolupracovat s dalšími členy migrujícího stáda nejen dokáže přežít, ale stane se pro své druhy nepostradatelným vůdcem a ochráncem stáda.

Přijďte zažít dobrodružství tak skutečné, že se ocitnete přímo mezi dinosaury, prožijte dobu těchto obrů v největším příběhu za posledních 100 miliónů let, který byl inspirován veleúspěšným seriálem televize BBC.

A obal uvádí:

Úžasné hlasy Justina Longa a Johna Leguizama se stanou vašimi průvodci na vzrušujícím prehistorickém putování, které si užije celá rodina! V dobách, kdy Zemi vládli dinosauři, se ten nejmenší z celého hejna — hravý Pachyrhinosaurus jménem Patchi — vydává na největší dobrodružství svého života. Zatímco se snaží nalézt své místo ve světě plném kamarádů, ale i několika nebezpečných nepřátel, Patchi v sobě objevuje odvahu potřebnou k tomu, aby vyrostl ve vůdce celé smečky… a navždy se stal hrdinou.

Na csfd.cz 60 procent: Stupidita v překrásné grafice. Spousta informací ve zbytečné road-movie, zpestřované „humorem“.

Zadní strana

Žánr: Dobrodružný / Animovaný / Rodinný

Země původu: Velká Británie / USA / Indie

Rok vzniku: 2013

Délka: 84 minut

Původní název: Walking With Dinosaurs: The Movie 3D

Světová premiéra: 14. prosince 2013 – Spojené Arabské Emiráty (Dubai Film Festival)

Kinopremiéra v ČR: 19. prosince 2013

Režie: Barry Cook, Neil Nightingale

Scénář: John Collee

Produkce: Marcus Arthur, Dana Belcastro, Mike Devlin, Richard Fletcher, Stuart Ford, Martyn Freeman, Trevor Haysom, Luke Hetherington, Amanda Hill, Miles Ketley, Alex Kitson, Fran LoCascio, John Lynch, Stephen McDonogh, Zareh Nalbandian, Deepak Nayar, David Nicksay

Hudba: Paul Leonard-Morgan

Kamera: John Brooks

Střih: John Carnochan

Společnost: Animal Logic / BBC Earth / BBC Worldwide / Evergreen Films / Reliance Big Entertainment

Natáčeno: Nový Zéland / Aljaška, USA / Fox Studios, Moore Park, Sydney, New South Wales, Austrálie

Hrají + hlasy v původním znění: Charlie Rowe (Ricky), Karl Urban (strýc Zack), Angourie Rice (Jade), John Leguizamo (Alex), Justin Long (Patchi), Skyler Stone (Scowler), Tiya Sircar (Juniper), Clay Savage (rozhlasový hlasatel), Jude Tinsely, Mary Mouser, Katie Silverman, Madison Moellers, Michael Leone, a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky, slovensky, islandsky, rumunsky

Titulky: česky, slovensky, anglicky, arabsky, islandsky, rumunsky

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 (2,39:1, podle imdb.com 2,35:1)

Bonus: Dinosauří soubory, Hra Poznávání hlasů