North Video – Heuréka 8. DVD

North Video v úterý 6. dubna 2010 v ediční řadě Světový seriál pokračuje ve vydávání televizního seriálu Heuréka, 8. disk za 49,- Kč přinese další dva díly 2. řady tohoto seriálu.

Na disku by měly být dvě epizody:

Zkoušej to dál (Try, Try Again)

Režie: Michael Nankin 

Scénář: Charlie Craig 

Kamera: Rick Maguire

Hudba: Bear McCreary

Hrají: Colin Ferguson (šerif Jack Carter), Neil Grayston (Douglas Fargo), Jordan Hinson (Zoe Carterová), Joe Morton (Henry Deacon), Ed Quinn (Nathan Stark), Salli Richardson (Allison Blakeová), Erica Cerra (Jo Lupová), Matt Frewer (Jim Taggert), Debrah Farentino (Beverly Barlowe), Christopher Jacot (Larry Haberman), Vincent Gale (Dr. Todd), Barcley Hope (generál Mansfield), Don Thompson (Victor) 

Allison Blakeové začíná první den ve funkci ředitelky Global Dynamics. Kvůli novým identifikačním znakům Allison dochází k oficiálnímu restartu, při němž zůstávají počítačové systémy firmy osm hodin vypnuty. Restartu se za ministerstvo obrany účastní také generál Mansfield.

Douglas Fargo také začíná v nové funkci. V kapse saka odloženého na toaletě najde speciální disk. Ze zvědavosti jej zapne a dostane se do zvláštní bubliny. Přístroj nejde zpětně vypojit.

Vedoucí skladového oddělení Victor oznámí, že zmizel prototyp armádní kinetické alternativní obrany, který vytváří kolem předmětů a osob silové pole. Šerif Jack Carter zjistí, že na přístroji pracoval doktor Todd, který projekt opustil. Todd jim řekne, že přístroj je vadný. Silové pole se rozrůstá a ničí vše, co mu stojí v cestě.

Henry Deacon navrhne, aby proti silovému poli kolem Douglase použili novou pěchotní zbraň, která pole pokryje pěnou a zamezí jeho růstu. Pole však pěnu roztrhá. Generál Mansfield nařídí převoz Farga k testovacímu tunelu a jeho likvidaci atomovou zbraní. Allison ho však nechce obětovat…  

Bouřková fronta (Unpredictable)

Režie: Robert Lieberman 

Scénář: Thania St. John 

Kamera: Rick Maguire

Hudba: Bear McCreary

Hrají: Colin Ferguson (šerif Jack Carter), Neil Grayston (Douglas Fargo), Jordan Hinson (Zoe Carterová), Joe Morton (Henry Deacon), Ed Quinn (Nathan Stark), Salli Richardson (Allison Blakeová), Erica Cerra (Jo Lupová), Christopher Gauthier (Vincent), Debrah Farentino (Beverly Barloweová), Meshach Peters (Kevin Blake), Adrienne Carter (Pilar)  

Šerifa Jacka Cartera volají do místních umělých vřídel vytápěných atomovým reaktorem, kde došlo k poruše. Když Jack s Jo Lupovou dorazí na místo, spatří mrtvolu bleskově zmrzlého muže. Podle otisku palce zjistí, že je to zaměstnanec Global Dynamics Neil Baxter. Douglas Fargo na Baxtera prozradí, že měl pletky s ženami z laboratoře.

V Heuréce se vystřídá v jednom dni déšť se sněžením, bouřka, a přijde dokonce i písečná bouře. Počasí v místní televizi oznamuje Pete Puhlman, jemuž všichni říkají rosnička. Tvrdí o sobě, že je meteorolog. Jack ho navštíví a Puhlman mu na meteorologickém komunikátoru ukáže, že sněžení a pokles teploty nad vřídly způsobil pokles tlaku v jiné lokalitě.

Na místě objeví Jack chatu patřící doktoru Stevenu Whiticusovi. Jeho žena Wendy měla poměr s Baxterem. Jack s Jo obviní Whiticuse z vraždy, ale ukáže se, že je téměř slepý a nevychází z domu. Ve sklepě vytváří pomocí mikrovlnné technologie v uzavřených válcích miniklimata. Zkoumá možnost znovuzmrazení polárních ledovců a přivolání deště v období sucha. Před chatou objeví Jack parabolu – stroj na počasí, kterou zřídil Puhlman, jenž mezitím v televizi ohlásí příchod smrtícího ledového cyklonu…  

1. a 2. sezóna (celkem 25 epizod) vychází na 13 DVD.

Žánr: Sci-fi / Televizní seriál / Komedie / Drama

Země původu: USA

Rok vzniku: 2006 – ?

Délka: každý díl cca 45 minut, pilot cca 81 minut

Původní název: Eureka

Námět: Andrew Cosby, Jaime Paglia (kreslený seriál)

Produkce: Andrew Cosby, John Peter Kousakis, Jaime Paglia, Wendy Wallace

Hudba: Mutato Muzika

Střih: Chris Peppe, Andrew Seklir

Kostýmy: Diane Widas

Společnost: NBC Universal Television

Natáčeno: Chilliwack, British Columbia, Kanada / Heritage Woods Secondary School, Port Moody, British Columbia, Kanada / Sullivan Heights Secondary, Surrey, British Columbia, Kanada / Vancouver Film Studios, Vancouver, British Columbia, Kanada / Vancouver, British Columbia, Kanada

Údaje o DVD:

Délka: cca 84 minut

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, 5.1, 2.0 česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD5 16:9

Bonus: Galerie postav, Trailer Agentura Jasno